Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η γκάφα Μιχαηλίδου για τις απολύσεις αποκαλύπτει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς

Ηλιόπουλος: Η γκάφα Μιχαηλίδου για τις απολύσεις αποκαλύπτει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς
Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του κατασκευάζουν εσωτερικούς εχθρούς είπε ο κ.Ηλιόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η γκάφα της Δόμνας Μιχαηλίδου για απολύσεις αποκαλύπτει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης διατύπωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερθείς στη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας ότι εργαζόμενοι που δεν θα εμβολιαστούν θα απολυθούν.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση κατασκευάζουν εσωτερικούς εχθρούς μέσα στην κοινωνία και καλλιεργούν την πόλωση και το διχασμό των πολιτών, προκειμένου να κρύψουν τις δικές τους αποτυχίες» είπε ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση πρέπει σίγουρα να εξηγήσει τι πήγε τόσο λάθος και από το 70% των πολιτών που έλεγε ότι θα είχαμε πλήρως εμβολιασμένους στις αρχές του καλοκαιριού, είχαμε μόλις το 40% στις αρχές Ιουλίου -δηλαδή έπεσε 30% έξω από το στόχο».

Κάποιος πρέπει να φταίει

«Κάποιος πρέπει να φταίει, δεν μπορεί στη χώρα της "ατομικής ευθύνης", οι μόνοι που δεν έχουν ποτέ ευθύνη να είναι ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι κυβερνητικοί βουλευτές.
Πρώτα απ' όλα ευθύνεται το γεγονός ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν στήριξε την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας - είναι παγκόσμια πρωτοτυπία να "τρέχει" κανείς ένα εμβολιαστικό πρόγραμμα χωρίς να έχει ενισχύσει τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας και με ένα δημόσιο προϋπολογισμό για την υγεία μειωμένο κατά 600 εκ. για το 2021.
Αν η κυβέρνηση, για παράδειγμα, είχε λύσει το ζήτημα με τις κινητές μονάδες εμβολιασμών για τους ευάλωτους συμπολίτες μας με προβλήματα μετακίνησης - που θέλουν να εμβολιαστούν αλλά δεν μπορούν - σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.
«Οι συνεχείς παλινωδίες της κυβέρνησης σε διάφορα ζητήματα, όπως με το εμβόλιο της AstraZeneca, τα προβλήματα με την κατανομή των εμβολίων στη χώρα - όταν υπάρχουν περιοχές που πρέπει να κάνεις ολόκληρο ταξίδι για να έχεις πρόσβαση σε συγκεκριμένο εμβόλιο - όλα αυτά οδήγησαν στο σημερινό αρνητικό αποτέλεσμα» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Να εμβολιαστούν οι πολίτες

Ο κ.Ηλιόπουλος επανέλαβε το κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία «σε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, όχι με όρους ατομικής ευθύνης αλλά με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης, γιατί σε μία πανδημία δεν είναι ο καθένας μόνος του, είμαστε όλοι και όλες μαζί».
«Αυτό το "όλοι μαζί" σπάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον τρόπο που λειτουργεί αυτή τη στιγμή.
Σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως στους υγειονομικούς και στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός αλλά με πολύ προσεκτικό σύστημα κινήτρων-αντικινήτρων, ώστε να μην έχουμε τα αντίθετα αποτελέσματα» είπε ο κ.Ηλιόπουλος.
«Είναι διαφορετικό, για παράδειγμα, ένας εργαζόμενος - που δεν έχει εμβολιαστεί - να έχει την υποχρέωση να προσέρχεται στο χώρο εργασίας νωρίτερα για να κάνει τεστ, και είναι διαφορετικό να λέμε ότι κάποιος θα χάσει τη δουλειά του.
Αν υπάρξει τέτοιου είδους αντιμετώπιση, στη μεγάλη κλίμακα της κοινωνίας είναι πολύ πιθανό ο κόσμος να πολωθεί προς την αντίθετη πλευρά» υποστήριξε ο κ.Ηλιόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης