Πολιτική

ΜεΡΑ25 για υπόθεση Παππά: Η Βουλή είναι νομοθετικό όχι δικαστικό σώμα

ΜεΡΑ25 για υπόθεση Παππά: Η Βουλή είναι νομοθετικό όχι δικαστικό σώμα
Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου αναφέρει το ΜεΡΑ25
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Βουλή αποτελεί νομοθετικό και όχι δικαστικό σώμα διατυπώνει το ΜεΡΑ25 με αφορμή την υπόθεση του Νίκου Παππά.
«Οι βουλευτές δεν είναι ούτε ανακριτές, ούτε εισαγγελείς.
Σκοπός τους είναι να νομοθετούν και όχι να διερευνούν δικαστικά υποθέσεις, να προβαίνουν σε ποινικές αξιολογήσεις και να καταρτίζουν δικαστικά πορίσματα/κατηγορητήρια, υποκαθιστώντας τη δικαιοσύνη.
Διασαλεύεται η ουσιαστική διάκριση των εξουσιών και τα πορίσματα που προκύπτουν έχουν ξεκάθαρη πολιτική χροιά και όχι αμιγώς νομική όπως θα έπρεπε», αναφέρει το ΜέΡΑ25.
«Άλλωστε, το γεγονός πως οι βουλευτές στις εν λόγω επιτροπές λειτουργούν πολιτικά και όχι νομικά, αποδεικνύεται από την πάγια πρακτική κάθε κόμμα που εκπροσωπείται σε αυτήν να εκδίδει διαφορετικό πόρισμα, καθώς υπάρχει εκ των προτέρων αποφασισμένο συμπέρασμα, με τα στοιχεία να χρησιμοποιούνται α λα καρτ για να στοιχειοθετήσουν μια προαποφασισμένη κατηγορία.
Επομένως είναι τα μικροπολιτικά συμφέροντα και η κοινοβουλευτική δύναμη που επιβάλλει το ένα ή άλλο πόρισμα και την άσκηση δίωξης ή όχι, και όχι η αντικειμενική δικαστική κρίση.
Αυτό το θεσμικό σφάλμα, η δυνατότητα η Βουλή να μετατρέπεται σε εισαγγελική αρχή, χρησιμοποιείται από τα κόμματα για επίθεση στους πολιτικούς τους αντιπάλους, πρακτικά δηλαδή για ένα επικοινωνιακό σόου που τροφοδοτεί σχεδόν καθημερινά τα ΜΜΕ με υλικό, πολιτικό και κυρίως παραπολιτικό, προς άντληση μικροκομματικών ωφελειών.
Το ΜέΡΑ25 αρνείται να συμμετάσχει στον ευτελισμό του Κοινοβουλίου» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΜεΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης