Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Όχι σε lockdown – Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε

Πελώνη: Όχι σε lockdown – Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε
Το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε lockdown διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υποστήριξε πως έχουμε δύο επιλογές.
«Ή θα εμβολιαστούμε ή θα νοσήσουμε.
Βρισκόμαστε σε μια άλλη φάση της πανδημίας όπου το εμβόλιο είναι η μόνη ασπίδα προστασίας των γύρω μας και αυτοπροστασίας.
Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη, υποστηρίζοντας ότι «ελπίζουμε ότι μέχρι τέλος καλοκαιριού να έχουμε γύρω στο 70% ανοσία» και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πίεση στο Σύστημα Υγείας.
Για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η κα Πελώνη αναφέρθηκε σε κλιμακωτή προσέγγιση, εξηγώντας πως «ξεκινάμε από αυτά που ανακοινώθηκαν και μετά θα υπάρξει έκδοση σχετικής ΚΥΑ» ενώ για το αν θα προχωρήσουν και σε άλλους τομείς με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, είπε πως «όλα εξετάζονται και αξιολογούνται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και του εμβολιαστικού προγράμματος».

Άδεια άνευ αποδοχών για όσους δεν εμβολιαστούν

Διευκρίνισε, δε, ότι όσοι δεν εμβολιαστούν, στην ουσία θα έχουν «άδεια άνευ αποδοχών», ενώ τα μέτρα θα εξειδικευτούν περαιτέρω στην πορεία.
Όσον αφορά τα μέτρα για τους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης, η κα Πελώνη ανέφερε ότι από Παρασκευή θα επιτρέπονται μόνο οι εμβολιασμένοι σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας, επισημαίνοντας ότι είναι καθήκον του εργαζόμενου και του καταστηματάρχη να τηρηθούν τα μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης