Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Στο επίκεντρο και το Κυπριακό

Στις Βρυξέλλες ο Δένδιας για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ – Στο επίκεντρο και το Κυπριακό

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις εξελίξεις σε Μέση Ανατολή και Αιθιοπία

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα 12/7 ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας προκειμένου να δώσει το παρών στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει τις γεωπολιτικές προεκτάσεις των νέων ψηφιακών τεχνολογιών, την υπό επεξεργασία Στρατηγική Πυξίδα της Ε.Ε. και τις εξελίξεις στην Αιθιοπία και ιδιαίτερα την περιοχή του Τιγκρέι.
Επιπλέον, θα εξεταστούν η κατάσταση στο Αφγανιστάν, στο Λίβανο, στο Νότιο Καύκασο, τη Λιβύη και τη Λευκορωσία, ενώ στο επίκεντρο θα βρεθεί και το Κυπριακό, με τον Κύπριο υπουργό Εξωτερικών να ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις, με ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, ενόψει και της εξαγγελθείσας για τις 20 Ιουλίου, παράνομης επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Rejep Tayip Erdogan στα κατεχόμενα.
Στο πλαίσιο του γεύματος εργασίας του Συμβουλίου έχει προγραμματισθεί άτυπη ανταλλαγή απόψεων με το νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, ενώ πριν από την έναρξη της συνάντησης θα λάβει χώρα άτυπο πρόγευμα εργασίας, που παραθέτει στο περιθώριο της συνόδου ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών στα μέλη του Συμβουλίου με προσκεκλημένο τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Sameh Soukri, όπου αναμένεται να γίνει ανταλλαγή απόψεων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Μεσανατολικό, το φράγμα της Αναγέννησης στην Αιθιοπία (Grand Ethiopian Renaissance Dam/GERD), καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης