Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης άμεσα να απαντήσει με αποδείξεις για τα ανακριβή πόθεν έσχες

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης άμεσα να απαντήσει με αποδείξεις για τα ανακριβή πόθεν έσχες
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί "τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει καθαρά και να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία"

Άμεσες και καθαρές απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή «τις συγκλονιστικές» -όπως αναφέρει -αποκαλύψεις της εφημερίδας «Documento».
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του τονίζει πως «από τα στοιχεία που παραθέτει η εφημερίδα, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός υπέβαλε εσκεμμένα ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες τα προηγούμενα έτη, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι η σύζυγός του εξακολουθούσε να διατηρεί μέχρι το 2020 μετοχές σε εταιρεία με έδρα στην αλλοδαπή, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία.
Προκύπτει ακόμη ότι αυτές μεταβιβάστηκαν το 2020 σε ελληνική εταιρεία η οποία ιδρύθηκε δύο ημέρες πριν από την επίμαχη μεταβίβαση και ανήκει επίσης στη σύζυγο του πρωθυπουργού και στον αδερφό της».

Σκάνδαλο

«Εφόσον τα ανωτέρω είναι ακριβή βρισκόμαστε μπροστά σε ένα σκάνδαλο τεραστίων ηθικών, πολιτικών και νομικών διαστάσεων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως σημειώνει, «καλό θα ήταν αυτή τη φορά ο κος Μητσοτάκης να μη κρυφτεί εκ νέου πίσω από το γνωστό «μη χτυπάτε τη γυναίκα μου», γιατί εδώ δε πρόκειται για τη σύζυγο του αλλά για τον ίδιο, που ακόμη και με τη ιδιότητα του πρωθυπουργού καταθέτει ψεύδη στοιχεία για την οικογενειακή περιουσιακή του κατάσταση και τους τρόπους απόκτησής της.
Το θέμα λοιπόν, δεν αφορά τις στήλες της παραπολιτικής, αλλά την ίδια τη θεσμική λειτουργία της δημοκρατίας, στη βάση της διαφάνειας της δράσης των πολιτικών προσώπων, στη βάση της αξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος της χώρας.
Τι φοβάται άραγε ο πρωθυπουργός και δηλώνει ανακριβή στοιχεία;».

Όλα στο φως

«Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να απαντήσει καθαρά και να πει επιτέλους την αλήθεια στον ελληνικό λαό δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία.
Όλα στο φως κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης