Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Επισπεύδονται οι εσωκομματικές εκλογές για τον Νοέμβριο του 2021 - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

ΚΙΝΑΛ: Επισπεύδονται οι εσωκομματικές εκλογές για τον Νοέμβριο του 2021 - Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Η ΝΔ θέλει Λοβέρδο, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ θέλουν Φώφη
Σχετικά Άρθρα

Να επισπεύσουν τις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ, και όχι να τις παρατείνουν χρονικά για την άνοιξη του 2022, έχουν αποφασίσει η Φώφη Γεννηματά και το επιτελείο της.
Οι καλά γνωρίζοντες το παρασκήνιο λένε ότι αυτό συμβαίνει για δύο λόγους.
Πρώτα απ’ όλα διότι η δυναμική, όπως λένε, του Ανδρέα Λοβέρδου δεν μπορεί να επεκταθεί σε όλο τον πασοκικό μηχανισμό παρά μόνο στο χώρο κεντρώων στελεχών που είτε υποστηρίζουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο είτε τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Όντως είδαμε τις τελευταίες μέρες μία σειρά επαφών που είχε ο Ανδρέας Λοβέρδος με τη μορφή γευμάτων σε διάφορες περιοχές, όχι, όμως, κάτι μαζικό για να δικαιολογεί την δυναμική που του δίνουν κάποια ΜΜΕ.

Η πλευρά Γεννηματά ισχυρίζεται ότι υπερτερούν στις δημοσκοπήσεις από Λοβέρδο-Ανδρουλάκη

Δεύτερον, η πλευρά Γεννηματά ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή της δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η Γεννηματά προηγείται του Ανδρέα Λοβέρδου στην δημοτικότητα και καταλληλόλητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Και όχι μόνο του Α. Λοβέρδου αλλά και του Νίκου Ανδρουλάκη.
Μάλιστα, η πλευρά της κ. Φώφη Γεννηματά δείχνει την πρόσφατη δημοσκόπηση της ΜRB που δείχνει ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει στο σύνολο του εκλογικού σώματος ποσοστό 29%.
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος συγκεντρώνει ποσοστό 20% ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης 12,7%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το 6,9% επιθυμεί κάποιον άλλο και το το 30,4% δεν παίρνει θέση.

Η ΝΔ θέλει Λοβέρδο - ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ,ΜΕΡΑ θέλουν Φώφη

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που δείχνει την διάθεση των ψηφοφόρων είναι ότι στις απαντήσεις εντός των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ (του 2019), η Φώφη Γεννηματά συγκεντρώνει ποσοστό της τάξεως του 56,7%, ο Ανδρέας Λοβέρδος 24,3% και ο Νίκος Ανδρουλάκης 15.9%.
Τα υψηλότερα ποσοστά του κυρίου Ανδρέα Λοβέρδου εμφανίζονται μεταξύ των ψηφοφόρων της ΝΔ και της Ελληνικής Λύσης, ενώ η Φώφη Γεννηματά εμφανίζει υψηλά ποσοστά μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Μέρα 25%.
Μάλλον οι ψηφοφόροι των αριστερών κομμάτων θεωρούν την Φώφη πιο εύκολη για συνεργασία μαζί τους.
Tέλος, ένα στοιχείο που δείχνει την πορεία που θέλουν οι ψηφοφόροι για το Κίνημα Αλλαγής είναι ότι σε ποσοστό 63,6% δεν θέλουν καμία συνεργασία με άλλο κόμμα.

Εκλογές τον Νοέμβριο του 2021

Από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου τονίζουν ότι οι επαφές του συνεχίζονται με όλα τα στελέχη.
Ο ίδιος εμφανίζεται αντί-ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις του με πρόσφατη αυτή που έλεγε ότι εάν εκλεγεί θα προσπαθήσει να αποβληθούν από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα.
Πάντως, οι σχέσεις του Α. Λοβέρδου με στελέχη της ΝΔ είναι δυνατές και κυρίως με τον κ. Α. Σαμαρά – με τον οποίο συνδέονται επειδή στοχοποιήθηκαν αμφότεροι στην υπόθεση Νovartis- και με τον Κ. Μητσοτάκη όμως, υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας.
Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις που επικαλούνται συνεργάτες της Φ.Γεννηματά, ο ίδιος θεωρεί ότι οι εκλογές σε μία ανοικτή διαδικασία και με ανοικτό μητρώο θα είναι πολύ δύσκολες για την Φ.Γεννηματά.
Πάντως, οι εκλογές δεν θα αργήσουν όπως φαίνεται.
Η Κεντρική Επιτροπή θα ξεκινήσει εργασίες για να δείξει τον ακριβή χρόνο των εκλογών o οποίος προσδιορίζεται γύρω στο Νοέμβριο του 2021 και όχι αργότερα.

Σωτήρης Πίκουλας
sotirispikoulas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης