Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος «διαψεύδει» Βορίδη: Δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις

Σκέρτσος «διαψεύδει» Βορίδη: Δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις

Ο Άκης Σκέρτσος απέρριψε το ενδεχόμενο εφαρμογής μέτρων στις χερσαίες μετακινήσεις

Σχετικά Άρθρα

Διάσταση... απόψεων παρατηρείται εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου σχετικά με τα μέτρα για την περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.
Ειδικότερα, από τη μία πλευρά, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο νέων μέτρων για τις χερσαίες μετακινήσεις, ενώ από την άλλη πλευρά, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, απέκλεισε το ίδιο σενάριο.
Σημειώνεται ότι τις τελευταίες ώρες έχει ανοίξει η συζήτηση για το ενδεχόμενο να επιβληθούν και στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, τα μέτρα που ισχύουν για τις μετακινήσεις στα νησιά, (αρνητικό rapid ή PCR τεστ, με εξαίρεση τους εμβολιασμένους, οι οποίοι μετακινούνται ελεύθερα). Ωστόσο, πρόκειται για ένα μέτρο που είναι ιδιαίτερα δύσκολο στην εφαρμογή του, ενώ ακόμα πιο δύσκολη είναι η επιτήρηση του, καθώς θα πρέπει στηθούν μπλόκο σε όλα τα διόδια ώστε να διεξάγεται έλεγχος στους επιβάτες κάθε αυτοκινήτου.

Σκέρτσος: Δεν βρίσκονται στο τραπέζι μέτρα για τις χερσαίες μετακινήσεις

Το ενδεχόμενο εφαρμογής και στις χερσαίες μετακινήσεις των μέτρων που ισχύουν για τα νησιά απέρριψε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.
Όπως δήλωσε μιλώντας στον Σκάι, αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται στο τραπέζι αυτό το μέτρο. Άλλωστε, σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, ειδικά στις μετακινήσεις με ΙΧ αυτοκίνητο, η εφαρμογή τέτοιων μέτρων είναι πολύ δύσκολη.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Σκέρτσος απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής οριζόντιων περιορισμών, καθώς η πλειοψηφία των πολιτών είναι εμβολιασμένοι.
«Η πλειοψηφία των πολιτών είναι εμβολιασμένοι δεν υπάρχει θέμα επιβολής οριζοντίων περιοριστικών μέτρων», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό είτε λόγω του κινδύνου από τη μετάλλαξη Δέλτα, είτε λόγω των κινήτρων για την ενθάρρυνση των εμβολιασμών.

Βορίδης: Σκέψεις για μετακίνηση από νομό σε νομό με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

Εκ διαμέτρου αντίθετη είναι η ενημέρωση από τον κ. Βορίδη, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο των μέτρων στις χερσαίες μετακινήσεις.
Ειδικότερα, μιλώντας στον Σκάι, ο κ. υπουργός Εσωτερικών αποκάλυψε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να γίνονται είτε με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού είτε αρνητικού τεστ, όπως γίνεται και για τα νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης