Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προειδοποίηση από Γεωργιάδη: Αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων, θα πρέπει να συζητήσουμε εκ νέου τι θα κάνουμε

Προειδοποίηση από Γεωργιάδη: Αν συνεχιστεί η άνοδος των κρουσμάτων, θα πρέπει να συζητήσουμε εκ νέου τι θα κάνουμε
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων χαρακτήρισε κρίσιμες τις επόμενες δύο εβδομάδες
Σχετικά Άρθρα

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση από την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος, ενώ άνοιξε τη συζήτηση για νέα περιοριστικά μέτρα.
Ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε -μιλώντας στον Σκάι- ότι πρέπει να δούμε την πορεία των νέων μολύνσεων και αν εξακολουθήσει η ανοδική τους τάση θα πρέπει να γίνει μια νέα κουβέντα για το τι θα κάνει η κυβέρνηση με την πανδημία.
Παράλληλα, τόνισε ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι κρίσιμες αλλά και ότι δεν πρέπει να χαλάσει η καλή εικόνα για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
Όπως υπογράμμισε ο υπουργός, τον τελευταίο καιρό οι προβλέψεις των οίκων αξιολόγησης είναι κάθε μήνα και καλύτερες και θα είναι κρίμα να αλλάξει αυτή η εικόνα.

Έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται σημαντική επιβράδυνση του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα, κι αυτό όχι λόγω έλλειψης προσφοράς αλλά λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από την πλευρά των πολιτών. Ωστόσο, ο κορωνοϊός και ειδικότερα η μετάλλαξη Δέλτα έχουν ήδη αρχίσει να δείχνουν τα δόντια τους. Τα κρούσματα των τελευταίων 24ωρων παρουσιάζουν δραματική αύξηση κάτι που έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία σε κυβέρνηση και επιστημονική κοινότητα, ενόψει και της έλευσης τουριστών από το εξωτερικό.
Η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα θα τεθεί επί τάπητος στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Επίσης, θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Παρόντες θα είναι και οι υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας προκειμένου να εξεταστεί η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης