Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον εισαγγελέα ο Χρήστος Παππάς: Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα - Τα πρώτα λόγια μετά τη σύλληψη

Στον εισαγγελέα ο Χρήστος Παππάς: Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα - Τα πρώτα λόγια μετά τη σύλληψη
Ο Χρήστος Παππάς έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών - Στην κατοχή του βρέθηκε ένα laptop και δύο κινητά τηλέφωνα
Σχετικά Άρθρα
Ενώπιον του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών βρίσκεται, σήμερα Παρασκευή 2 Ιουλίου, ο Χρήστος Παππάς, το πρώην ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που έχει ήδη καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για το ρόλο του στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Ο Χρήστος Παππάς, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή του Ζωγράφου και ενώ αναζητούνταν από τον Οκτώβριο του 2020, έφτασε λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι με αυτοκινητοπομπή από τη ΓΑΔΑ στο γραφείο του εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών στο Εφετείο.
pappas333.jpg
pappas222.jpg
Αν και υπήρχαν διάφορα σενάρια για τα μέρη που πιθανότατα είχε διαφύγει αυτούς τους 9 μήνες ο Χρήστος Παππάς διέμενε σε ένα διαμέρισμα επί της οδού 28ης Οκτωβρίου στου Ζωγράφου, από το οποίο μάλιστα εικάζεται ότι δεν έφυγε ποτέ.
spiti1_1.webp
Τον καταδικασθέντα υπέθαλπε μια 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία, η οποία είχε πάρει ελληνική υπηκοότητα και η οποία ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη για το δήμο Αθηναίων.

Η μεταγωγή στον εισαγγελέα

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (2/7/2021), ο Χρήστος Παππάς μετήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών στο Εφετείο, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα της ποινής των 13 ετών και 3 μηνών που του επιβλήθηκε για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
Αμέσως μετά ο καταδικασμένος ως μέλος της διευθυντικής ομάδας του ναζιστικού μορφώματος αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου θα εκτίσει την ποινή του.


Τα πρώτα λόγια

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έφτασαν στο σπίτι όπου κρυβόταν ο Χρήστος Παππάς, εκείνος δεν προέβαλε καμία αντίσταση ενώ φέρεται να τους είπε: «Εντάξει, παιδιά, έρχομαι, αλλά να ξέρετε μέσα στον επόμενο μήνα σκόπευα να παραδοθώ».
Κατόπιν της σύλληψης του ο Παππάς οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ και αφού παρουσιαστεί στον εισαγγελέα, αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται και τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Υπενθυμίζεται πως η εξαφάνιση του Χρήστου Παππά είχε διαπιστωθεί στις 22 Οκτωβρίου όταν μετά την επιβολή της ποινής του από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων άρχισε η διαδικασία σύλληψης των μελών του.

Δικηγόρος Χρ. Παππά: Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του Χρήστου Παππά, Περικλής Σταυριανάκης, δήλωσε πως οι ενέργειες της αστυνομίας ήταν πολύ συντονισμένες τις τελευταίες ημέρες, ενώ τόνισε πως ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής δεν θα μπορούσε να διαφύγει στο εξωτερικό.
«Δεν έφυγε ποτέ από την Ελλάδα.
Ο μόνος τόπος που θα μπορούσε να πάει θα ήταν η πατρίδα του, αλλά εκεί τον γνώριζαν και οι πόρτες.
Δεν πρέπει να βγήκε έξω από την Αθήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Open.
Όσον αφορά την 52χρονη, η οποία τον φιλοξενούσε στο σπίτι της στου Ζωγράφου, ο ίδιος επεσήμανε ο πελάτης του δεν διατηρούσε μακρινή φιλία μαζί της.
«Περίπου έναν χρόνο -και όχι παραπάνω- να την ήξερε» είπε χαρακτηριστικά.

Η παρακολούθηση

Αν και τα διάφορα σενάρια ήθελαν τον Χρήστο Παππά από τη Σερβία μέχρι το Άγιο Όρος, τελικά η Αντιτρομοκρατική τον εντόπισε στην περιοχή του Ζωγράφου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έβγαινε από το σπίτι, δεν είχε επαφές και ότι οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στον εντοπισμό του αξιοποιώντας πληροφορίες που είχε εδώ και κάποιες ημέρες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο Παππάς κρυβόταν στο σπίτι αυτό από τον περασμένο Οκτώβριο.
spiti_1.webp
Στην κατοχή του εντοπίστηκε ένα laptop και δύο κινητά τηλέφωνα, που έχουν σταλθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά.
«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.
Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης