Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης (υπ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα freedom pass

Πιερρακάκης (υπ.Ψηφιακής Διακυβέρνησης): Πώς θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα freedom pass
Θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο 10ημερο του Ιουλίου για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως το 2003
Σχετικά Άρθρα

Στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα freedom pass που θα διατίθεται στα smartphones των νέων ηλικίας 18 – 25 ετών αναφέρθηκε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης.
Όπως είπε ο κ.Πιερρακάκης, η κάρτα θα λέγεται freedom pass και πρόκειται για χρεωστική ψηφιακή κάρτα αξίας 150 ευρώ, η οποία θα αποθηκεύεται στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού
«Ενθαρρύνουμε τους νέους να ταξιδέψουν και να παρακολουθήσουν πολιτιστικές δραστηριότητες» τόνισε ο κ.Πιερρακάκης, ο οποίος υποστήριξε πως η «κάρτα ελευθερίας» θα είναι διαθέσιμη πριν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου για όσους έχουν γεννηθεί από το 1996 έως 2003, που είναι εμβολιασμένοι ή έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση ή πρόκειται να εμβολιαστούν.
Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, θα χρησιμοποιείται για αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπόριου, e shops αλλά και σε όλες τις συναλλαγές με POS, ενώ θα είναι στοχευμένη και θα αφορά σε συγκεκριμένες δραστηριότητες όπως αεροπορικές, ακτοπλοϊκές μεταφορές, ενοικίαση οχημάτων, καταλύματα, κάμπινγκ, ταξιδιωτικά γραφεία, μουσειακοί χώροι κ.ά.
Τέλος, η απόκτησή της είναι απλή, καθώς θα είναι διαθέσιμη μέσω ειδικής πλατφόρμας του gov.gr και ο ενδιαφερόμενος, μία ημέρα μετά την αίτησή του, θα λαμβάνει όλες τις σχετικές οδηγίες είτε μέσω sms είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης