Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκέρτσος: Κρίσιμο το επόμενο δίμηνο για την επίτευξη ανοσίας – Ξανά κανονική η ζωή των εμβολιασμένων

Σκέρτσος: Κρίσιμο το επόμενο δίμηνο  για την επίτευξη ανοσίας – Ξανά κανονική η ζωή των εμβολιασμένων

Tο μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική, τόνισε ο Άκης Σκέρτσος

Σχετικά Άρθρα

Την επομένη εβδομάδα θα εξειδικευτούν τα λεγόμενα προνομία για τους εμβολιασμένους πολίτες και «το μήνυμα είναι εμβολιασμός και όχι περιορισμός», υπογράμμισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος.
Ο κ. Σκέρτσος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε ότι το μήνυμα της κυβέρνησης προς τους εμβολιασμένους πολίτες είναι πως η ζωή τους θα γίνει ξανά κανονική.
Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα δραστηριότητες υψηλής συνάθροισης, αναφέροντας ότι οι επιχειρηματίες θα μπορούν να λειτουργούν χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα μόνο με εμβολιασμένους ή με όσους έχουν νοσήσει, ενώ αντιθέτως, όποιος επιχειρηματίας επιλεγεί να ανοίξει τις πόρτες του σε πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί, θα πρέπει να τηρεί πιο αυστηρά υγειονομικά πρωτοκολλά με χρήση μάσκας, περιορισμούς στη χωρητικότητα και αποστάσεις.
Ο ίδιος απάντησε αρνητικά ερωτηθείς αν θα υπάρξει κάποιου είδους λοταρία ως κίνητρο για εμβολιασμό.

Κρίσιμο το επόμενο δίμηνο

Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή καθώς οι εμβολιασμένοι με μια τουλάχιστον δόση ανέρχονται στο 54%, ενώ οι επόμενοι δύο μήνες είναι πολύ κρίσιμοι για την επίτευξη ανοσίας στην κοινότητα.
Σχετικά με τους εμβολιασμούς εφήβων κάτω των 18 ετών, εκτίμησε ότι η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει μέσα στο καλοκαίρι, αφού προηγηθεί η σχετική απόφαση της επιτροπής εμβολιασμών.

Για ΟΛΜΕ

Αντικοινωνική χαρακτήρισε ο κ. Σκέτσος τη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την ώρα των εξετάσεων για τα Πρότυπα σχολεία τη Δευτέρα, σημειώνοντας πως υποκρύπτει σκοπιμότητες που θέτουν εμπόδια στην εξέλιξη της δημόσιας εκπαίδευσης.
Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση προσπαθεί να εκσυγχρονίσει το δημόσιο σχολείο και αυτές οι αντιδράσεις βρίσκονται απέναντι στην ανοιχτή δημόσια εκπαίδευση.
Τέλος, σημείωσε πως αναμένει από την ΟΛΜΕ να πάρει πίσω την συγκεκριμένη απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης