Πολιτική

O Μητσοτάκης συνυπογράφει τη δήλωση της ΕΕ για τους ΛΟΑΤΚΙ: Στηρίζουμε την ισότητα

O Μητσοτάκης συνυπογράφει τη δήλωση της ΕΕ για τους ΛΟΑΤΚΙ: Στηρίζουμε την ισότητα
Η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε κριτική, καθώς καθυστέρησε να υπογράψει το κείμενο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ
Σχετικά Άρθρα
«Το μίσος, η μισαλλοδοξία και οι διακρίσεις δεν έχουν θέση στην Ένωσή μας. Γι 'αυτό, σήμερα και κάθε μέρα, υποστηρίζουμε την διαφορετικότητα και την ισότητα των ΛΟΑΤKΙ, έτσι ώστε οι μελλοντικές μας γενιές να μπορούν να μεγαλώσουν σε μια Ευρώπη ισότητας και σεβασμού», αναφέρει σε ανάρτησή του (στα αγγλικά) στο Twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στην ανάρτησή του, ο πρωθυπουργός συμπεριλαμβάνει και το κείμενο σχετικής επιστολής την οποία συνυπέγραψε με άλλους 15 ευρωπαίους ηγέτες με παραλήπτες την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Sassoli.

Η ανάρτηση του πρωθυπουργού στα αγγλικά: "Hate, intolerance and discrimination have no place in our Union. That's why, today and every day, we stand for diversity and LGBTI equality so that our future generations can grow up in a Europe of equality and respect".

Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε κριτική, καθώς καθυστέρησε να υπογράψει το κείμενο με αφορμή τον νέο νόμο στην Ουγγαρία, ο οποίος θέτει στο στόχαστρο την ομοφυλοφιλία. Το κείμενο υπέγραψε τελικά με καθυστέρηση και η Αυστρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης