Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αίτημα να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε χώρο του Ευρωκοινοβουλίου

Αίτημα να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε χώρο του Ευρωκοινοβουλίου
Υπενθυμίζεται πως σαν σήμερα, το 1996 έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου, μια ιστορική πολιτική φυσιογνωμία για τα χρονικά του τόπου
Eπίσημο αίτημα ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε μία αίθουσα ή χώρο στα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο, κατέθεσε σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Ειδικότερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης και η πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κα Garcia Perez κατέθεσαν το σχετικό αίτημα αίτημα προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Sassoli.
«Ένας μεγάλος ηγέτης που συνέβαλε αποφασιστικά στην εδραίωση της Δημοκρατίας, αποκατέστησε αδικίες δεκαετιών, τερματίζοντας οριστικά τις εμφυλιοπολεμικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των Ελλήνων και θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το έργο ενός σπουδαίου πολιτικού, ενός πραγματικά ειρηνικού επαναστάτη, που αγωνίστηκε με θάρρος και συνέπεια για μια δημοκρατική Ελλάδα αλλά και για μια Ευρώπη αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής» τονίζει με ανάρτησή του ο κ. Ανδρουλάκης.
Υπενθυμίζεται πως σαν σήμερα, το 1996 έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Παπανδρέου, μια ιστορική πολιτική φυσιογνωμία για τα χρονικά του τόπου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης