Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Ζητάμε από την Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο

Βαρβιτσιώτης: Ζητάμε από την Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο
Αυτή είναι η απαίτηση της Ελλάδας και της Ευρώπης υποστήριξε ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως αυτό που ζητά η Ελλάδα από την Τουρκία είναι να δείξει έμπρακτα ότι συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μ. Βαρβιτσιώτης προσερχόμενος στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διεξάγεται σήμερα στο Λουξεμβούργο και το οποίο θα προετοιμάσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24ης και 25ης Ιουνίου 2021.
«Κεντρικό θέμα για εμάς είναι το θέμα της Τουρκίας.
Χαιρετίζεται το γεγονός ότι υπάρχει μια αποκλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά ακόμα ζητάμε από την Τουρκία να δείξει έμπρακτα ότι συμβαδίζει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και αυτό θα παραμείνει η απαίτηση της Ελλάδας αλλά και η απαίτηση της Ευρώπης.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έχει συμπαρασταθεί στα δίκαια αιτήματα της Ελλάδας, να πιέσει την Τουρκία να αποδεχθεί το διεθνές δίκαιο ως βάση επίλυσης των διεθνών διαφορών» είπε ο κ.Βαρβιτσιώτης.
Παράλληλα, τόνισε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα, που θα απασχολήσει το Συμβούλιο, είναι θέμα εθνικής σημασίας για την Ελλάδα για το οποίο, όπως είπε, «χρειάζεται να βρούμε τη μέση οδό για να υπάρξει μια κοινή μεταναστευτική πολιτική που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά θα προστατεύει και τα εξωτερικά σύνορα, χωρίς να μετατρέπει τις χώρες πρώτης υποδοχής σε χώρες στις οποίες μόνιμα θα παραμένουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης