Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την αυστηροποίηση των επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών
Βασικός πυλώνας του προτεινόμενου ν/σ είναι η αποσαφήνιση και η αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών με σκοπό την απομάκρυνση από τη χώρα όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας
Σχετικά Άρθρα
Σε διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο για την «Αναμόρφωση διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών πολιτών τρίτων χωρών, ζητήματα αδειών διαμονής και διαδικασιών χορήγησης διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», το οποίο παρουσιάστηκε από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, πρόσφατα στο υπουργικό συμβούλιο.
Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο "βασικός πυλώνας του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η αποσαφήνιση και η αυστηροποίηση των διαδικασιών απελάσεων και επιστροφών με σκοπό την απομάκρυνση από τη χώρα όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας.
Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιδιώκεται να εξαλειφθούν αρρυθμίες του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, τις οποίες εκμεταλλεύονται πολίτες τρίτων χωρών ώστε να παραμένουν παρανόμως στη χώρα".
Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Ιουλίου, στις 6 μμ.
Επισημαίνεται ότι είναι ανοιχτή σε πολίτες και φορείς για τα σχόλια τους στο OPENGOV http://www.opengov.gr/immigration/?p=1512

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης