Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βουλή: Ο Μπογδάνος πρότεινε παρακράτηση 100 ευρώ όταν βουλευτής λέει ψέματα

Βουλή: Ο Μπογδάνος πρότεινε παρακράτηση 100 ευρώ όταν βουλευτής λέει ψέματα
Ένταση προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μεταξύ του κ. Κωνσταντίνου Μπογδάνου και της προέδρου της Ολομέλειας Σοφίας Σακοράφα όταν ο βουλευτής της ΝΔ θεώρησε πως το προεδρείο τον αδικεί και δεν του δίνει το λόγο να απαντήσει σε προσωπικές που είχε κάνει νωρίτερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.
Η κυρία Σακοράφα ανέφερε στον κ. Μπογδάνο πως δεν του παραχωρεί το δικαίωμα να απαντήσει καθώς η τοποθέτηση του κ. Παφίλη δεν είχε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς αλλά πολιτική κριτική και πως περιμένουν αρκετοί βουλευτές για να μιλήσουν.
Οι εξηγήσεις ωστόσο δεν ικανοποίησαν τον βουλευτή της ΝΔ ο οποίος συνέχιζε να φωνάζει από τα έδρανα πως πρέπει να εφαρμοστεί πιστά ο Κανονισμός της Βουλής. Μάλιστα η τακτική αυτή έφερε σε δύσκολη θέση τον συνάδελφό του Ιάσωνα Φωτήλα που περίμενε στωικά στο βήμα της Ολομέλειας να σταματήσει η φασαρία και να προχωρήσει στην κεντρική του ομιλία.
Η κατάσταση όμως πήρε και «βαθύτερες» διαστάσεις από την παρέμβαση της κυρίας Θεανώς Φωτίου (ΣΥΡΙΖΑ) που εκτίμησε ότι ο κ. Μπογδάνος έχει αυτή την συμπεριφορά γιατί στο προεδρείο βρίσκεται γυναίκα!

Ο διάλογος έχει ως εξής:

Σ. Σακοράφα: Μην χρησιμοποιείτε τις κάμερες κ. Μπογδάνο για να δημιουργήσετε εντυπώσεις.

Κ. Μπογδάνος: Ο Κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Λέει πως όταν γίνεται αναφορά σε πρόσωπο τότε δίνεται το λόγο επι προσωπικού

Ι. Φωτήλας: Ρε Κωνσταντίνε μου, έκανες την ένστασή σου, καταγράφηκε και τελειώνει εδώ. Αποφάσισε η πρόεδρος. Αν το έκανε σωστά ή λάθος κρίνεται

Σ. Σακοράφα: Σας παρακαλώ πολύ. Καθυστερείτε την διαδικασία

Κ. Μπογδάνος: Αυθαιρετείτε.

Ι. Φωτήλας: Προβλέπεται διαδικασία και για την καταστρατήγηση αν νομίζεις ότι καταστρατηγείται η διαδικασία

Σ. Σακοράφα: Ακούστε λίγο σας παρακαλώ. Ο προηγούμενος ομιλητής αναφέρθηκε σε όλη την αίθουσα . Τι θα έπρεπε να κάνω. Να δώσω σε όλους το λόγο επι προσωπικού; Γιατί δημιουργείτε αυτό το πρόβλημα;

Κ. Μπογδάνος: Διαβάστε τον κανονισμό και δώστε μου το λόγο. Δικαιούμαι να πάρω το λόγο

ΦΩΤΙΟΥ: 'Ολα αυτά γίνονται επειδή είστε γυναίκα στο προεδρείο

Κόντρα Μπογδάνου - Παφίλη

Να σημειωθεί πως νωρίτερα, κατά την κεντρική του τοποθέτηση ο κ. Μπογδάνος πρότεινε την επιβολή προστίμου 100 ευρώ για κάθε ψέμα που θα χρησιμοποιήσουν οι βουλευτές κατά τις τοποθετήσεις τους στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο βουλευτής της ΝΔ σχολιάζοντας την κριτική της αντιπολίτευσης για τις προωθούμενες διατάξεις του εργασιακού μίλησε για ωμά ψέματα και πρόσθεσε πως «προτείνω λοιπόν να επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ σε όποιον βουλευτή λέει ένα ψέμα στην Ολομέλεια. Να αφαιρείται από την βουλευτική του αποζημίωση όταν το ψέμα είναι αποδεδειγμένο και αδιαμφισβήτητο όπως αυτά που ακούμε από την αντιπολίτευση για το εργασιακό νομοσχέδιο».
Εκτός αυτού ο κ. Μπογδάνος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «καλύτερα είναι να μην ακούμε συνθήματα για τα γυναικεία δικαιώματα από μια παράταξη που έλεγε στις γυναίκες να κάνουν ησυχία και να μην καταγγείλουν την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκαν από τον πρέσβη της Βενεζουέλας».
Λαμβάνοντας τον λόγο στην συνέχεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης αναφέρθηκε στις διατάξεις για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, υποστήριξε πως στην πράξη καταργείται η 8ωρη εργασία και δεν ενισχύεται όπως υποστηρίζει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και απευθυνόμενος στον κ. Μπογδάνο είπε «φέρε τώρα τα 100 ευρώ να πάρουμε κουπόνια για το κόμμα».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης