Πολιτική

Ελληνοτουρκικές σχέσεις και κορωνοϊός στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Johnson

Ελληνοτουρκικές σχέσεις και κορωνοϊός στο επίκεντρο της συνάντησης Μητσοτάκη – Johnson
Η επιδημιολογική εικόνα της Ελλάδας επιτρέπει την άρση των περιορισμών για τις επισκέψεις Βρετανών είπε ο κ.Μητσοτάκης
Σχετικά Άρθρα

Η εξέλιξη της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης με τον Βρετανό ομόλογο του, Boris Johnson στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ.Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Βρετανό πρωθυπουργό για τη θετική επιδημιολογική πορεία της χώρας, η οποία κατά τη γνώμη του, επιτρέπει την άρση των περιορισμών, από τη βρετανική κυβέρνηση, για τις επισκέψεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε να μην γίνεται διάκριση των ευρωπαϊκών χωρών από το Ηνωμένο Βασίλειο.
Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης φέρεται να ενημέρωσε τον Boris Johnson για τις πρόσφατες εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας την ανάγκη να διατηρηθεί η αποκλιμάκωση ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει ο διάλογος και να δημιουργηθεί σταδιακά κλίμα εμπιστοσύνης.
Σε ό,τι αφορά στο Κυπριακό, υπογράμμισε ότι τα όποια επόμενα βήματα προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μπορούν να συμφωνηθούν μόνον εντός του δεδομένου και δεσμευτικού για όλους πλαισίου των σχετικών Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας, οι οποίες προβλέπουν λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Επιπλέον, οι δύο ηγέτες εξέτασαν, ακόμη, την εφαρμογή της Συμφωνίας ΕΕ-ΗΒ, συμπεριλαμβανομένου του λεγόμενου Ιρλανδικού Πρωτοκόλλου καθώς και τις θετικές προοπτικές που διανοίγονται για τη Συμμαχία μέσα από την Ατζέντα «ΝΑΤΟ 2030» ενώ ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Boris Johnson για την πρόσκληση να παρευρεθεί στη Διάσκεψη Κορυφής Ηγετών, στο πλαίσιο της 26ης Διάσκεψης για την Κλιματική Αλλαγή (COP-26), τον Νοέμβριο 2021, στη Γλασκώβη, την οποία αποδέχτηκε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης