Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πιερρακάκης: Στα 6,8 εκατ. οι δόσεις εμβολίων - Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18 – 24 ετών

Πιερρακάκης: Στα 6,8 εκατ. οι δόσεις εμβολίων - Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 18 – 24 ετών
Πάνω από 400.000 πολίτες έχουν εκδώσει τα ψηφιακά πιστοποιητικά είπε ο κ.Πιερρακάκης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως οι εμβολιασμοί πρώτης και δεύτερης δόσης έχουν φτάσει τα 6,8 εκατομμύρια διατύπωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης, ο οποίος υποστήριξε ότι σε λίγες μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών.
«Τρέχουμε πολύ γρήγορα και βήμα βήμα προχωρά η διαδικασία» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Πιερρακάκης, ο οποίος με αφορμή το ψηφιακό πιστοποιητικό επεσήμανε ότι πρέπει αρχικά να έχει ολοκληρωθεί η εμβολιαστική κι η νομοθετική διαδικασία.
«Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις.
Η πρώτη προϋπόθεση είναι καταρχήν αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν να μπορούν να εμβολιαστούν, να έχει ανοίξει στο σύστημα για όλους.
Η δεύτερη προϋπόθεση είναι περισσότερο νομοθετική, έχει ψηφιστεί ο κανονισμός του ψηφιακού πιστοποιητικού και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μένει να εξειδικευτούν κάποιες πτυχές του.
Έχουμε στα χέρια μας ένα εργαλείο το οποίο άνοιξε πανευρωπαϊκά η συζήτηση για το πώς θα μπορεί να το χρησιμοποιεί κανείς και ευρύτερα από το να ταξιδεύει» υποστήριξε ο κ.Πιερρακάκης, ο οποίος σημείωσε πως μέχρι στιγμής πάνω από 400 χιλιάδες πολίτες έχουν εκδώσει τα ψηφιακά πιστοποιητικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης