Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κυρανάκης: Υπερωρίες για να αντιμετωπίσετε... θέματα υγείας - Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ

Κυρανάκης: Υπερωρίες για να αντιμετωπίσετε... θέματα υγείας - Επίθεση από ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Βραβείο κοινοβουλευτική γραφικότητας στον Κυρανάκη
Σχετικά Άρθρα

Αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Κυρανάκη για τις υπερωρίες, με τον ΣΥΡΙΖΑ να τον χαρακτηρίζει...γραφικό.
Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, σε μια προσπάθεια να υπερασπιστεί τη ρύθμιση του εργασιακού νομοσχεδίου για τις υπερωρίες και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, ανέφερε τα εξής:
«Τι γίνεται, όμως, αν κάποιος έχει ένα θέμα υγείας του ίδιου ή της οικογένειάς του ή ένα οικογενειακό θέμα; Του δίνει επιτέλους το εργασιακό νομοσχέδιο -η Νέα Δημοκρατία, όχι η Αριστερά- την ευκαιρία να δουλέψει κατ’ επιλογήν, κατ’ επιθυμίαν περισσότερο ένα χρονικό διάστημα και λιγότερο ένα άλλο. Τι γίνεται με αυτούς; Νοιαζόμαστε καθόλου γι’ αυτούς;».
Η δήλωση προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, καθώς η εργασιακή νομοθεσία προβλέπει αναρρωτικές άδειες για τους εργαζόμενους.
Νωρίτερα, απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση, αναφέρθηκε στο παράδειγμα της συγκομιδής των ελιών, το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, λέγοντας πως «ενδεχομένως δεν το θεωρείτε σοβαρό».

ΣΥΡΙΖΑ: Βραβείο κοινοβουλευτικής γραφικότητας στον Κυρανάκη

«Αν είχε θεσπιστεί βραβείο κοινοβουλευτική γραφικότητας, ο κ. Κυρανάκης θα ήταν από τους επικρατέστερους υποψηφίους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην ανακοίνωσή του.
«Τον θυμόμαστε όλοι να λέει πριν από τρία χρόνια στα συλλαλητήρια για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι ο κ. Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός θα συγκρουστεί με ΗΠΑ και Γερμανία για να την καταργήσει. Ακόμα περιμένουμε αυτή τη σύγκρουση… Επίσης τον θυμόμαστε στις αρχές της πανδημίας να εγκαλεί τους επιστήμονες γιατί αργούν να ανακαλύψουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό.
Είχε βγάλει μάλιστα το συμπέρασμα ότι εμφανίζονται κατώτεροι των περιστάσεων», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Σήμερα ήρθε και πρόσθεσε στο βιογραφικό του κάτι εφάμιλλης κωμικής αξίας» και συμπληρώνοντας πως ο βουλευτής δεν γνωρίζει την «αναρρωτική άδεια».
«Μας είπε ότι με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας οι εργαζόμενοι πλέον θα μπορούν όταν αρρωσταίνουν να λείπουν από τη δουλειά τους χρησιμοποιώντας το "ρεπό του Χατζηδάκη". Ας τον ειδοποιήσει το κόμμα του ότι εδώ και δεκαετίες, τουλάχιστον σε όλο τον δυτικό κόσμο, έχει ενσωματωθεί στο εργατικό δίκαιο μια έννοια που λέγεται "αναρρωτική άδεια"».
Ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει λέγοντας πως «αν υπάρχει στον περίγυρό του κάποιος που έχει δουλέψει έστω μια μέρα στη ζωή του, τον καλούμε να αποκαλύψει στον κ. Κυρανάκη ότι μέχρι σήμερα στην Ελλάδα δεν είχαμε καθεστώς δουλείας», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης