Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει την αντιπολίτευση της καθημερινότητας και του νοικοκυριού

Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκαινιάζει την αντιπολίτευση της καθημερινότητας και του νοικοκυριού
Η Έφη Αχτσιόγλου επιτίθεται στην κυβέρνηση για το πλαίσιο για το νέο πτωχευτικό κώδικα από το οποίο αποκλείονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Σχετικά Άρθρα

Πέρα από τα εργασιακά που μέχρι την ερχόμενη Τρίτη που ψηφίζεται το νομοσχέδιο η Κουμουνδούρου ξεκινάει την σκληρή αντιπολίτευση στα θέματα καθημερινότητας και νοικοκυριού.
Ερώτημα στον Άδωνι: Γιατί αυξήθηκε το καλάθι της νοικοκυράς;
Συγκεκριμένα, με οδηγό πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση γιατί έχουν αυξηθεί κατά 10-15% τα προϊόντα πρώτης ανάγκης όπως τα γαλακτοκομικά, τα λαχανικά και τα αυγά.
Σε μια περίοδο που στην ελληνική οικονομία έχουμε αποπληθωριστικές τάσεις, καταγράφονται αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής που ξεπερνούν το 10%» δήλωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».
Μάλιστα, με πρωτοβουλία του τομεάρχη Ανάπτυξης του, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη, καλώντας την κυβέρνηση να αφήσει τον ρόλο του παθητικού θεατή, να αντιμετωπίσει τα ολιγοπώλια στην αγορά και να ελέγξει τις τιμές.

Αυξηση σε αντικειμενικές αξίες σε λαϊκές περιοχές

O Αλ.Χαρίτσης έθεσε ένα ακόμα ζήτημα το που δεν άλλο παρά οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες.
To ανέδειξε και με δήλωσή της η τομεάρχης Οικονομικών Έφη Αχτσιόγλου.
Αμφότερα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνιζαν ότι οι νέες αντικειμενικές αξίες θα οδηγήσουν σε αύξηση τον ΕΝΦΙΑ και άλλους 20 φόρους που σχετίζονται με τα ακίνητα. Λόγος γίνεται, επίσης, και για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε λαικές και μεσοαστικές περιοχές που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ποσό ΕΝΦΙΑ και στην αύξηση και άλλων φορολογικών υποχρεώσεων.

Εκτός πλαισίου πτωχευτικού οι μικρομεσαίοι

Μάλιστα, οι αυξήσει σε λαϊκές γειτονιές, όπως στη Β' Πειραιά, προκάλεσαν την έκρηξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη περιοχή.
Πιο συγκεκριμένα, προτείνεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών στο Κερατσίνι κατά 38,89%, στο Πέραμα κατά 40%, στη Νίκαια κατά 29,41 %, στον Κορυδαλλό κατά 16,67%, στο Ρέντη κατά 13,64%, στη Δραπετσώνα κατά 21,05%, στη Σαλαμίνα κατά 7,69% , ενώ την ίδια ώρα μειώνονται στην Κηφισιά κατά -34,78%, στην Πεντέλη κατά -20%, στην Εκάλη κατά -9,09%.
Την ίδια ώρα η κ. Αχτσιόγλου επιτίθεται στην κυβέρνηση για το πλαίσιο για το νέο πτωχευτικό κώδικα από το οποίο αποκλείονται μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την πανδημίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εγκαινιάσει μία νέα αντιπολιτευτική ατζέντα, καθημερινότητας και νοικοκυριών ώστε να προτάξει την λαϊκή του «καταγωγή».

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης