Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σύγκρουση για τα εργασιακά - ΣΥΡΙΖΑ: Τηλεπωλητής απλήρωτων 10ωρων ο Χατζηδάκης - Προκαλείτε κατάθλιψη λέει ο υπ.Εργασίας

Σύγκρουση για τα εργασιακά - ΣΥΡΙΖΑ: Τηλεπωλητής απλήρωτων 10ωρων ο Χατζηδάκης - Προκαλείτε κατάθλιψη λέει ο υπ.Εργασίας
Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας είναι αύξηση στον κατώτατο μισθό είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα

Στα ύψη διατηρείται η αντιπαράθεση του υπουργού Εργασίας, Κ. Χατζηδάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο, τη στιγμή που εργαζόμενοι και συνδικάτα κατεβαίνουν αύριο Πέμπτη 10/6 στους δρόμους με 24ωρη πανελλαδική απεργία για να εκφράσουν την αντίθεση τους στις νέες ρυθμίσεις στα εργασιακά.
Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος κατηγόρησε τον κ.Χατζηδάκη ότι έχει εξελιχθεί σε «τηλεπωλητή», καθώς εμφανίζεται σε ΜΜΕ χωρίς αντίλογο για να «πουλήσει απλήρωτα δεκάωρα εργασίας», τη στιγμή που ο υπουργός Εργασίας άσκησε κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως οι τοποθετήσεις του για «εργασιακό μεσαίωνα» και «οδοστρωτήρα» προκαλούν κατάθλιψη.

Κριτική ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Χατζηδάκης το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει μια νέα πόρτα στην καριέρα του: αυτή του τηλεπωλητή.
Εμφανίζεται παντού χωρίς αντίλογο, για να μας "πουλήσει" τα απλήρωτα 10ωρα.
Με επιχείρημα ότι έτσι ένας εργαζόμενος-γονιός θα έχει παραπάνω χρόνο με την οικογένειά του.
Αλήθεια κ. Χατζηδάκη η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε μια σειρά από κλάδους θα φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους εργαζόμενους;
Η νομοθέτηση για πρώτη φορά του σπαστού ωραρίου στην μερική απασχόληση θα φέρει περισσότερο ελεύθερο χρόνο στους εργαζόμενους;
Το μόνο που θέλει να κάνει ο κ. Χατζηδάκης με το νομοσχέδιο είναι να νομιμοποιήσει τα απλήρωτα 10ωρα και να βάλει πλάτη στους εργοδότες που δεν επιθυμούν κανόνες και έλεγχο.
Όπως π.χ. οι τράπεζες στις οποίες το κόμμα του χρωστάει 340 εκ.
Αυτό που χρειάζεται ο κόσμος της εργασίας είναι η αύξηση στον κατώτατο μισθό, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αποτελεσματικό ελεγκτικό μηχανισμό κόντρα στην εργοδοτική ανομία.
Με αυτό το πλαίσιο θα δώσουμε την απεργιακή μάχη και με αυτό το πλαίσιο θα ανατρέψουμε την κυβερνητική πολιτική» αναφέρει σε δήλωση του ο κ.Ηλιόπουλος.

Χατζηδάκης: Προκαλούν κατάθλιψη

«Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ και οι δηλώσεις περί εργασιακού μεσαίωνα και οδοστρωτήρα μου προκαλούν κατάθλιψη ακόμα και για τα δεδομένα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» ανέφερε σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο κ. Χατζηδάκης.
«Μιλούν τόσο απαξιωτικά για ένα νομοσχέδιο που εισάγει πληρωμένες γονικές άδειες και για τον πατέρα, που δίνει για πρώτη φορά άδεια πατρότητας πληρωμένη για 14 μέρες, που φέρνει μέτρα για τη βία και την παρενόχληση στο χώρο εργασίας» υποστήριξε ο υπουργός Εργασίας, ο οποίος αναφερόμενος στο χρόνο διευθέτησης εργασίας, σημείωσε ότι εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πως τη βλέπει πρώτη φόρα.
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι προφανώς και οι υπερωρίες θα πληρώνονται με χρήματα.
Σημειώνεται πως η συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 9/6 στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, με την ακρόαση των εξωκοινοβουλευτικών φορέων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης