Τελευταία Νέα
Πολιτική

Την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Π. Πατρών "Καραμαδάνειο" εγκαινίασε ο Κικίλιας

Την Παιδοψυχιατρική Κλινική του Γ.Ν.Π. Πατρών

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική είναι πλήρως στελεχωμένη με 34 άτομα προσωπικό

Την Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο» εγκαινίασε σήμερα, Σάββατο 5/6, ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη, την Υφυπουργό Υγείας, Ζ. Ράπτη και τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γ. Καρβέλη.
Πρόκειται για τη μοναδική παιδοψυχιατρική δομή στην Πελοπόννησο, για τη δημιουργία της οποίας το Υπουργείο Υγείας επιχορήγησε τον Νοέμβριο του 2019 το Νοσοκομείο Καραμανδάνειο με το ποσό των 200.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Η Παιδοψυχιατρική Κλινική είναι πλήρως στελεχωμένη με 34 άτομα προσωπικό (παιδοψυχίατρους, νοσηλευτές, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτή, κοινωνικό λειτουργό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό).
Για την λειτουργία της Κλινικής πραγματοποιήθηκε μια σειρά παρεμβάσεων, όπως προέκταση του προγράμματος μηχανογράφησης, τοποθέτηση σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού, Η/Υ και τηλεοράσεων, δημιουργία «ήσυχου δωματίου», κουζίνας, τραπεζαρίας, χώρων ιματισμού κ.α.

Κικίλιας: Προτεραιότητα τα παιδιά και οι ψυχικά ασθενείς

Μετά την ολοκλήρωση των εγκαινίων ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε ότι «τα παιδιά και οι ψυχικά ασθενείς αποτελούν για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Το ξενοδοχειακό κομμάτι του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να είναι τέτοιο που να μπορεί να υποδεχτεί τους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά και οι υγειονομικοί μας, οι γιατροί, οι νοσηλευτές καθώς και οι διοικητικοί και υπηρεσιακοί παράγοντε,ς να μπορούν να εργάζονται σε ένα τέτοιο ποιοτικό χώρο υψηλού επιπέδου και να αποδίδουν καλύτερα.
Με το RRF, το τεράστιο πρόγραμμα το οποίο έχει καταφέρει η Κυβέρνησή μας, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, να φέρει στη χώρα για τους επόμενους μήνες και χρόνια, δίνεται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία, μια πολύ μεγάλη ευκαιρία να αναβαθμίσουμε κτιριακά, ενεργειακά, ψηφιακά και από πλευράς εξοπλισμού το Εθνικό Σύστημα Υγείας».
Υπενθύμισε ότι για πολλά χρόνια, για πάνω από μια δεκαετία, αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω των περιοριστικών δημοσιονομικών πολιτικών.
«Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για το ΕΣΥ, η οποία δεν πρέπει να πάει χαμένη», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

Περί εμβολιασμών

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι «το πρόγραμμα «Ελευθερία», το οποίο έχουμε οργανώσει και υλοποιούμε, αφορά την ασφάλεια και τη Δημόσια Υγεία. Ο καθολικός εμβολιασμός όλου του πληθυσμού είναι η μεγαλύτερη υγειονομική επιχείρηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στη χώρα. Νομίζω ότι γίνεται με τέτοιο τρόπο- οργανωμένα, με αξιοπρέπεια, με επαγγελματισμό και χαμόγελο από τους υγειονομικούς μας- που ουσιαστικά ενεργοποιεί μια νέα επαφή του ελληνικού δημοσίου με τους πολίτες, όπως ακριβώς αξίζει να έχει η μέση ελληνική οικογένεια όταν απευθύνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Ράπτη: Το Υπουργείο Υγείας ενισχύει τις δομές Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα

«Σήμερα εγκαινιάσαμε κλίνες παιδοψυχιατρικές στο Καραμανδάνειο. Είναι πολύ σημαντικό ότι τόσο το προσωπικό με το οποίο έχει ενισχυθεί η Κλινική, όσο και η υλικοτεχνική υποδομή, είναι άρτια, είναι σύγχρονα, είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα για παιδιά και ευελπιστούμε ότι το επόμενο διάστημα να ενισχύσουμε περαιτέρω τις δομές Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα», δήλωσε η κα Ράπτη.
Πρόσθεσε ότι «η πανδημία πίεσε πολύ τα παιδιά και τους εφήβους, περισσότερο από τον υπόλοιπο πληθυσμό, γι’ αυτό το λόγο ενισχύουμε τις δομές μας. Όχι, όμως, μόνο η πανδημία. Η δεκαετής οικονομική κρίση είχε αποδεκατίσει αυτές τις δομές και τις ενισχύουμε τόσο σε προσωπικό όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή, ευελπιστώντας να δώσουμε καλύτερες υπηρεσίες και κατά τη διάρκεια των επόμενων χρόνων που έρχονται».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης