Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρίτσης: Χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα σέβονται την εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία

Χαρίτσης: Χρειαζόμαστε επενδύσεις που θα σέβονται την εργατική και περιβαλλοντική νομοθεσία
Μεγάλο στοίχημα το πώς θα αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είπε ο κ.Χαρίτσης
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις που θα σέβονται την εργατική και την περιβαλλοντική νομοθεσία διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης κατά την τοποθέτηση του σε εκδήλωση του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
«Μας ενδιαφέρουν επενδύσεις παραγωγής προστιθέμενης εγχώριας αξίας, διότι αυτό είναι το ζητούμενο για τα επόμενα χρόνια σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον.
Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε άλλες χώρες με μία λογική «Race to the bottom» που λένε οι Αγγλοσάξονες, με μία λογική θα έλεγα τριτοκοσμική.
Δυστυχώς, παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες όπως αυτή για τα εργασιακά, μας ωθούν σε αυτή την κατεύθυνση και αυτό το οποίο έχουμε να κάνουμε είναι να διαμορφώσουμε συνθήκες οικονομίας της γνώσης, συνθήκες οι οποίες αξιοποιούν τα δύο βασικά πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας, δηλαδή το ανθρώπινο κοινωνικό και το φυσικό περιβάλλον» υποστήριξε ο κ.Χαρίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Στοίχημα το πώς θα αξιοποιήσουμε τα κονδύλια

«Το πώς θα αξιοποιήσουμε αυτά τα κονδύλια, έτσι ώστε να μετασχηματίσουμε το παραγωγικό μας πρότυπο, είναι το μεγάλο στοίχημα των επόμενων χρόνων και μία μεγάλη ευκαιρία.
Όμως δυστυχώς όλους τους προηγούμενους μήνες δεν έγινε στη χώρα μας μία σοβαρή, συγκροτημένη, δημοκρατική συζήτηση στην οποία να συμμετέχουν τα πολιτικά κόμματα, οι κοινωνικοί φορείς, οι φορείς των της αγοράς και των επιχειρήσεων, η αυτοδιοίκηση και τα πανεπιστήμια, για το πώς ακριβώς αξιοποιούμε αυτά τα κονδύλια» υπογράμμισε ο κ.Χαρίτσης.
«Έστω και τώρα αυτό θα πρέπει να γίνει πράξη, διότι είναι πολύ σημαντικό να δούμε διαστάσεις, οι οποίες είναι πάρα πολύ κρίσιμες, όπως για παράδειγμα η περιφερειακή διάσταση για την αξιοποίηση των κονδυλίων.
Δυστυχώς από την πρόταση που έχει καταθέσει η κυβέρνηση απουσιάζει πλήρως η περιφερειακή διάσταση αξιοποίησης των κονδυλίων. Θεωρώ λοιπόν εξαιρετικά σημαντικό να υπάρξει ένα σχέδιο το οποίο θα βάζει τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα στο επίκεντρο, όπως επίσης τις δυνατότητες και τις προκλήσεις κάθε περιφέρειας και βέβαια τη μικρή και τη μεσαία επιχείρηση, καθώς και την επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό» επεσήμανε ο κ.Χαρίτσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης