Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ξανθός: Δυστυχώς ο Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα από την υγειονομική κρίση

Ξανθός: Δυστυχώς ο Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα από την υγειονομική κρίση
Η στρατηγική των ΣΔΙΤ θα δώσει την χαριστική βολή στο ΕΣΥ υποστήριξε ο κ.Ξανθός
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως «δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης δεν κατάλαβε τίποτα από την υγειονομική κρίση» διατύπωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός αναφερόμενος στις χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού για το ΕΣΥ.
«Οι αναφορές του αποδεικνύουν ότι εξακολουθεί να έχει νεοφιλελεύθερες εμμονές για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Η δήλωση του ότι «το ΕΣΥ δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικά κρατικό», στην ουσία αναιρεί τον ιδρυτικό νόμο του ΕΣΥ, τον οποίο φυσικά η ΝΔ καταψήφισε.
Θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που ήταν η μεγάλη κοινωνική τομή της μεταπολίτευσης, αποτελείται αποκλειστικά από δημόσιες δομές (νοσοκομεία-Κέντρα Υγείας-ΠΙ), είναι ενιαίο, αποκεντρωμένο και οργανώνεται με ευθύνη του Κράτους, όπως ρητά αναφέρει ο ν. 1397/1983» είπε μιλώντας στο Κανάλι1 ο κ.Ξανθός.
«Πριν καλά-καλά υποχωρήσει η οξεία φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση διά του πρωθυπουργού παρουσιάζει το βασικό πολιτικό της σχέδιο για την Υγεία, που είναι το άνοιγμα του ΕΣΥ στην αγορά και οι Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).
Το ΕΣΥ έχει ήδη αποδιοργανωθεί λόγω της "κοβιντοποίησής" του επί ένα χρόνο.
Η στρατηγική των ΣΔΙΤ θα του δώσει τη χαριστική βολή» είπε ο κ.Ξανθός, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «αντί να δεσμευτεί για τη σοβαρή ενίσχυση των δημόσιων δομών με επιπλέον πόρους (ανθρώπινους και υλικούς), αντί να παρουσιάσει ένα πολυετές πλάνο μαζικών μόνιμων προσλήψεων και μια σοβαρή αναβάθμιση του ιατρικού μισθολογίου και των αποδοχών των εργαζομένων του ΕΣΥ, επανέφερε για άλλη μια φορά την ατζέντα της σταδιακής ιδιωτικοποίησης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας».
«Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει ούτε όραμα για τη στήριξη του ΕΣΥ, ούτε σχέδιο γενναίας επένδυσης στις δημόσιες δομές υγείας, στροφής στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και στην κοινοτική φροντίδα και αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών Δημόσιας Υγείας της χώρας.
Είναι το καθολικό κοινωνικό αίτημα μετά τη πανδημία» ανέφερε ο κ.Ξανθός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης