Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αστυπάλαια ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen

Στην Αστυπάλαια ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen
Η Αστυπάλαια θα μετατραπεί στο πρώτο έξυπνο και πράσινο νησί της Μεσογείου
Σχετικά Άρθρα

Στην Αστυπάλαια θα βρεθεί σήμερα Τετάρτη 2 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης προκειμένου να δώσει το παρών στην ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του έργου «Astypalea: smart & sustainable island - Progress Report, from vision to action», το οποίο προβλέπει τη μετατροπή της σε ένα «έξυπνο» και πράσινο νησί.
Επτά μήνες μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της κυβέρησης και της Volkswagen, παραδίδονται επισήμως σήμερα τα πρώτα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα δημόσιας χρήσης από την εταιρεία, καθώς και δώδεκα σταθμοί φόρτισης από την ΔΕΔΔΗΕ.
Ο κ.Μητσοτάκης, ο οποίος θα βρεθεί στο νησί στις 12:00 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess στις 15:00 μετά το μεσημέρι, ενώ στις 16:15, θα παραβρεθεί στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές (Αστυνομία, Λιμενικό).
Τέλος, στις 17:30, ο κ. Μητσοτάκης θα παραβρεθεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση με θέμα «Astypalea: smart & sustainable island - Progress Report, from vision to action».
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει την έναρξη λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-astypalea που θα επιτρέπει στους κατοίκους και στις επιχειρήσεις του νησιού να λάβουν σημαντικές επιδοτήσεις για την απόκτηση ηλεκτρικών οχημάτων.
Τον πρωθυπουργό στην Αστυπάλαια θα συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης