Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης: Να στηρίξουν όλοι την απαγόρευση στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής να έχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα

Βορίδης: Να στηρίξουν όλοι την απαγόρευση στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής να έχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα
Ενωμένο το κοινοβούλιο πρέπει να δείξει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές είπε ο κ.Βορίδης

Να στηρίξουν όλα τα πολιτικά κόμματα την τροπολογία που απαγορεύει σε καταδικασθέντες της «Χρυσής Αυγής» να κατέχουν επιτελικές θέσεις σε κόμματα ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης κατά την έναρξη της συζήτησης, στην ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών».
«Ενωμένο το κοινοβούλιο πρέπει να δείξει ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, συμμετοχές και η ανάδειξη σε κομματικά αξιώματα ατόμων που έχουν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό από τη Δικαιοσύνη και υποδύονται τους αρχηγούς κομμάτων, δεν είναι ανεκτές» είπε ο κ.Βορίδης.
Όπως υποστήριξε, με βάση το Σύνταγμα, για την αποστέρηση του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, απαιτείται αμετάκλητη απόφαση της Δικαιοσύνης, κάτι που δεν υπάρχει σήμερα.
«Επομένως, τα μόνα μέτρα που μπορεί να ληφθούν, στην παρούσα φάση, είναι διοικητικού χαρακτήρα και αφορούν περιορισμούς όχι στα πολιτικά δικαιώματα, αλλά στη λειτουργία των κομμάτων που συνέστησαν οι κατάδικοι» υποστήριξε ο κ. Βορίδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι νέος σχηματισμός με επικεφαλής έγκλειστο στις φυλακές, υπέβαλε αίτημα να του εγκριθεί η έκδοση κουπονιών για τη χρηματοδότησή του.

Ραγκούσης: Είμαστε επισπεύδοντες…

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Ραγκούσης, είπε ότι «εμείς όχι μόνο είμαστε θετικοί αλλά και επισπεύδοντες στο να αποστερήσουμε από τους εγκληματίες τη δυνατότητα να μπουν στη Βουλή».
Θετικά υποδέχθηκαν την τροπολογία οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης και της Ελληνικής Λύσης Κ. Χήττας ενώ εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Ν. Καραθανασόπουλος ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας και τη διεξαγωγή μιας αναλυτικής συζήτησης για το θέμα, καθώς - όπως είπε - με βάση αυτή τη λογική μπορεί να διαμορφωθούν εκτρωματικές διατάξεις που οδηγήσουν σε περιστολή δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης