Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η πεντάδα για το Σχέδιο Ανάκαμψης - Ο Πρωθυπουργός θα εμπιστευτεί λίγους και εκλεκτούς

Η πεντάδα για το Σχέδιο Ανάκαμψης - Ο Πρωθυπουργός θα εμπιστευτεί λίγους και εκλεκτούς
Ομάδα κρούσης για την μετά Covid εποχή φτιάχνει ο Πρωθυπουργός

Ομάδα κρούσης για την μετά Covid εποχή φτιάχνει ο Πρωθυπουργός καθώς πλέον είναι κατανοητό ότι οι συμβατικοί τρόποι διακυβέρνησης δεν μπορούν να αποδώσουν σε αυτή τη κρίσιμη στιγμή.
Αυτό σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει με ποιους θα προχωρήσει στην δύσκολη εφαρμογή του Σχεδίου Ανάκαμψης και ποιες αλλαγές θα πρέπει να κάνει ώστε το σχήμα να είναι πιο αποδοτικό.

Πιερρακάκης το blue chip της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η πρώτη κίνηση, όπως λένε οι πρώτες εκτιμήσεις, είναι να αναβαθμίσει τον Κυριάκο Πιερρακάκη που πλέον αποτελεί ένα κρίσιμο asset για την κυβέρνηση καθώς το χαρτί του ψηφιακού κράτους δίνει πόντους προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Άλλωστε, ένα από τα κύρια κεφάλαια του Σχεδίου είναι τα ψηφιακά έργα και η περαιτέρω ψηφιοποίηση υπηρεσιών.
Οι πληροφορίες μας, λένε ότι θα μπορούσε να πάρει το Υπουργείο Ανάπτυξης και να ενοποιήσει το πλαίσιο των επενδύσεων του Σχεδίου Ανάκαμψης κάνω από έναν ενιαίο φορέα στο ΥΠ.ΑΝ.ΕΠ.

Άδωνις Γεωργιάδης για Αντιπροεδρία Κυβέρνησης

Στην περίπτωση αυτή ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκειμένου για να μην θεωρηθεί ότι υποβαθμίζεται, θα λάμβανε την Αντιπροεδρία της Κυβέρνησης στην θέση του κ. Πικραμένου.
Με αυτό τον τρόπο, ο Πρωθυπουργός δεν θα μπορούσε να κατηγορηθεί ότι παραμερίζει τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, απεναντίας του παρέχει μία εξαιρετικά θεσμική θέση που ισοδυναμεί με τον Νο2 της Κυβέρνησης.
Ωστόσο, στο Μαξίμου θεωρούν ότι ο κ. Πιερρακάκης θα μπορούσε να λάβει το Υπουργείο Επικρατείας και, αφού στο Μαξίμου ουσιαστικά είναι ο κεντρικός μηχανισμός του Σχεδίου Ανάκαμψης, να ηγηθεί από αυτό το πόστο.

Γεραπετρίτης σε υπουργείο καθημερινότητας

Το κεντρικό σύνθημα που αποπνέει το Μαξίμου είναι ότι 2-3 πρόσωπα, στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, θα λάβουν σοβαρά υπουργεία καθώς υπάρχει άρρηκτη σχέση και εμπιστοσύνη στο έργο τους.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, παρόλο που είναι καίριος ο ρόλος του, θα ήθελε να αναλάβει ένα υπουργείο το οποίο θα τον βοηθήσει και στην εκλογή του στην Α΄ Πειραιά.
Κάποιοι λένε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι το Υπουργείο Παιδείας αλλά υπάρχουν ερωτηματικά καθώς το συγκεκριμένο Υπουργείο θα περάσει το επόμενο διάστημα από μύρια κύματα.

Κρίσιμοι ρόλοι για Σκέρτσο, Λιβάνιο, Σκυλακάκη

Το δεύτερο πρόσωπο είναι ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος τα έχει πάει περίφημα στα μεγάλα στοιχήματα (self test, εμβολιασμοί) και κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να πάει και στο Υπουργείο Υγείας.
Εάν δεν πάει ο κ. Σκέρτσος στο Υγείας, τότε εκεί θα αναβαθμιστεί ο κ. Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας Π.Φ.Υ και ενδεχομένως να πάρει αρμοδιότητες υπουργού ο κ. Κοντοζαμάνης.
Πάντως, ο κ. Σκέρτσος έχει το ρόλο του πολυεργαλείου, μπορεί να πάει και σε υπουργείο, μπορεί να γίνει και κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Το τρίτο άτομο, είναι ο Θεόδωρος Λιβάνιος ο οποίος, εφόσον μετακινηθεί ο Γ.Γεραπετρίτης, θα μπορεί να πάρει ολόκληρο το Υπουργείο Επικρατείας καθώς, ο ρόλος του πλέον καλύπτει όλο το φάσμα του συγκεκριμένου υπουργείου.
Μελετάει δημοσκοπήσεις, αναλύει trends και πολιτικές με απήχηση, μετράει ομάδες που η ΝΔ δεν έχει ακόμα επιρροή και γενικότερα θα μπορούσε να πει κανείς ότι χτίζει την επόμενη τετραετία για την κυβέρνηση. Τέλος, ένα πρόσωπο το οποίο βρίσκεται στο προθάλαμο ενός υπουργείου ή κάποιας υπουργικής θέσης είναι ο Αλέξης Πατέλης αν και οι απόψεις διίστανται σε αυτή την περίπτωση.
Πάντως, θα πρέπει να πούμε ότι αμετακίνητος και ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος θα διατηρήσει το κύριο ρόλο του στο Σχέδιο Ανάκαμψης.
Ο κ. Σκυλακάκης, εκτός αυτών, ψάχνει και περιφέρεια για να κατέβει στις επόμενες εκλογές με πολλούς να λένε ότι αυτή θα είναι ο νομός Ηλείας.
Τέλος, πολύ κοντά θα βρίσκεται ο κ. Χατζηδάκης, υπουργός Εργασίας μιας και το Σχέδιο Ανάκαμψης θα ενεργοποιήσει πολλές μεταρρυθμίσεις στο τομέα αυτό.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης