Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη συνεχίζει το βηματισμό της προς την ψηφιακή εποχή

Τσιάρας: Η Δικαιοσύνη συνεχίζει το βηματισμό της προς την ψηφιακή εποχή
Ο κ. Τσιάρας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη λειτουργία του συστήματος ψηφιακής απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των ποινικών δικαστηρίων

«Η Δικαιοσύνη συνεχίζει το βηματισμό της προς την ψηφιακή εποχή» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Τσιάρας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη λειτουργία του συστήματος ψηφιακής απομαγνητοφώνησης των πρακτικών των ποινικών δικαστηρίων, το οποίο, επεκτείνεται σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον υπουργό, για ένα σύστημα που διευκολύνει σε μεγάλο βαθμό τη λειτουργία των δικαστηρίων, απαλλάσσοντας, από τη μία τους γραμματείς-δικαστικούς υπαλλήλους, από έναν μεγάλο φόρτο εργασίας και, από την άλλη, συμβάλλει στην επιτάχυνση της ποινικής δίκης.

Αναφερόμενος στα βήματα που γίνονται προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό ο κ.Τσιάρας στάθηκε επιπλέον στην ηλεκτρονική ροή της μήνυσης και στη δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης δικαστικών πιστοποιητικών.
«Εμπεδώνεται μία τελείως διαφορετική φιλοσοφία της λειτουργίας στο χώρο της ελληνικής Δικαιοσύνης» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι οι ψηφιακές δράσεις αποτελούν, μαζί με τις αλλαγές των Κωδίκων και την κατασκευή νέων δικαστικών κτιρίων, μέρος «ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού προγράμματος» είπε ο ίδιος.
Στόχος αυτού του προγράμματος, όπως είπε, είναι με την ολοκλήρωσή του «να μπορεί η Δικαιοσύνη να δημιουργεί το πραγματικό αίσθημα της ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη και να δίνει τη δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να την εμπιστεύεται και να την υποστηρίζει.
Η παρουσίαση του εν λόγω πληροφοριακού συστήματος έγινε, παρουσία και του γενικού γραμματέα του υπουργείο Πάνου Αλεξανδρή, σε δικαστική αίθουσα του Εφετείου Θεσσαλονίκης όπου περιγράφηκε ο τρόπος λειτουργίας του και τονίστηκαν τα οφέλη του. Είχε προηγηθεί σύσκεψη υπό τον υπουργό με την συμμετοχή των προϊσταμένων των διοικήσεων των Δικαστηρίων και των Εισαγγελιών της πόλης, αλλά και εκπροσώπων του νομικού κόσμου.

Η επίσκεψη του Κωνσταντίνου Τσιάρα στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης ολοκληρώθηκε με την περιήγησή του στο ιατρείο που θα λειτουργήσει από την ερχόμενη βδομάδα, σε μόνιμη βάση, στο ισόγειο του κτιρίου. Είναι μία πρωτοβουλία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που εξασφάλισε τους πόρους για τη επαναλειτουργία του.
Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Στάθης Κουτσοχήνας, το ιατρείο θα είναι στελεχωμένο με μόνιμο γιατρό και νοσηλευτικό προσωπικό, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό, ενώ έξω από τα δικαστήρια θα βρίσκεται ένα ασθενοφόρο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης