Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καραμανλής: Το νέο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων (3,3 δισ. ευρώ), το μεγαλύτερο που έχει σχεδιαστεί ποτέ στη χώρα

Καραμανλής: Το νέο πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων (3,3 δισ. ευρώ), το μεγαλύτερο που έχει σχεδιαστεί ποτέ στη χώρα

Ο Κώστας Καραμανλής μίλησε σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

«Το νέο μας πρόγραμμα σιδηροδρομικών έργων, είναι το μεγαλύτερο που έχει σχεδιαστεί ποτέ στη χώρα, ύψους 3,3 δισ. ευρώ», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που οργάνωσε η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Παράλληλα, μίλησε και για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή στην Πάτρα, σημειώνοντας ότι «το έργο απελευθερώνει το κέντρο της πόλης, το αποκαθιστά με αναπλάσεις κι αποδίδει την Πάτρα ξανά στους Πατρινούς».
Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε «τον κρίσιμο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο σιδηρόδρομος για την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη» και παρουσίασε «τους βασικούς άξονες του ολοκληρωμένου σχεδίου του υπουργείου για τις συνδυασμένες μεταφορές».
Επίσης, ο Κώστας Καραμανλής επισήμανε ότι «μπορεί η Ελλάδα πλέον να διαθέτει ένα οδικό δίκτυο εφάμιλλο με αυτό των αναπτυγμένων χωρών της Ευρώπης, αλλά το αντίστοιχο σιδηροδρομικό μας δίκτυο υστερεί σημαντικά», προσθέτοντας ότι «λόγω της γεωμορφίας της χώρας μας, τα σιδηροδρομικά έργα είναι δύσκολα και σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιρετικά περίπλοκα». «Και το αποτέλεσμα έως σήμερα», συνέχισε, «ήταν ότι τα σιδηροδρομικά έργα περνούσαν σε δεύτερη μοίρα στην Ελλάδα ή απουσίαζαν από το σχεδιασμό».
«Ήρθε η ώρα αυτό να αλλάξει», τόνισε και εξήγησε: «Η ύπαρξη ενός σοβαρού και αξιόπιστου σιδηροδρομικού δικτύου είναι αναγκαία για να κερδίσει η Ελλάδα τον διεθνή ρόλο που της αξίζει. Γι' αυτό και η νέα γενιά των “μεγάλων έργων” συμπεριλαμβάνει πλέον και τα σιδηροδρομικά».

Το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών

Μιλώντας για το σχέδιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, είπε ότι «δίνει έμφαση ιδίως στην εμπορική μεταφορά, με συνδέσεις σε λιμάνια και αεροδρόμια και στην ολοκλήρωση του κορμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας στον άξονα της ΠΑΘΕ».
Ταυτόχρονα, ο Κώστας Καραμανλής διατύπωσε την εκτίμηση ότι «το σιδηροδρομικό μας δίκτυο μπορεί να επεκτείνει τον θαλάσσιο διάδρομο που ενώνει τις ασιατικές αγορές με τον Πειραιά, σε ένα χερσαίο διάδρομο μεταφοράς προϊόντων στην κεντρική Ευρώπη», και συμπλήρωσε: «Τα σιδηροδρομικά έργα σημαίνουν ασφάλεια, ανάπτυξη, ταχύτητα, σεβασμός στο περιβάλλον, πρόοδος και ποιότητα ζωής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης