Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βορίδης προς ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων: Θέλουμε καθαρές κουβέντες

Βορίδης προς ΣΥΡΙΖΑ για ψήφο αποδήμων: Θέλουμε καθαρές κουβέντες
Δεν συγκεντρώνονται οι 200 απαιτούμενες ψήφοι για να περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης
Σχετικά Άρθρα

Νέα έκκληση στο ΣΥΡΙΖΑ για συναίνεση όσον αφορά το θέμα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων απηύθυνε ο υπουργός Εσωτερικών, Μ. Βορίδης τονίζοντας πως είναι ανοικτός σε μια νέα συζήτηση εφόσον γίνουν αποδεκτές οι προϋποθέσεις της ισότιμης ψήφου και της προσμέτρησης της στο συνολικό εκλογικό αποτέλεσμα.
«Εμείς θέλουμε η ψήφος των κατοίκων του εξωτερικού να είναι ισότιμη και να προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Όλα τα υπόλοιπα, όπως για παράδειγμα αν θα γίνει η εκλογή των εκπροσώπων των αποδήμων με λίστα, αν θα είναι επικρατείας ή θα εκλεγούν με λίστα και με τι αναλογία, μπαίνουν στο πλαίσιο μιας τεχνικής συζήτησης την οποία είμαστε έτοιμοι να κάνουμε.
Είμαι έτοιμος να συμφωνήσουμε στα πάντα και θα είμαι απολύτως ανεκτικός για να διαμορφώσουμε αυτού του τύπου συναίνεση.
Όμως, δεν πρόκειται να παίξουμε με ίσως ή αλλά.
Θέλουμε καθαρές κουβέντες .
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την απαιτούμενη πλειοψηφία, απευθύνομε σε αυτόν και μόλις κάνει δεκτές τις δύο αυτές προϋποθέσεις ξεκινά αμέσως η τεχνική συζήτηση για τα πάντα την οποία μπορούμε να την κάνουμε άνετα» είπε ο κ.Βορίδης.

Σύμφωνος ο Βαρουφάκης

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, δήλωσε ότι είναι απολύτως σύμφωνος με την πρόταση του κ. Βορίδη και τις προϋποθέσεις που έθεσε, ωστόσο όπως είπε, το νομοσχέδιο που συζητείται σήμερα στη Βουλή, παραβιάζει την ισότιμη ψήφο για αυτό και το κόμμα του το καταψηφίζει.
«Σήμερα έχουμε μια ευκαιρία να κάνουμε το σωστό και να είμαστε περήφανοι για δεκαετίες:
Να αποκαταστήσουμε μια μεγάλη αδικία 200 ετών απέναντι στους ξενιτεμένους Έλληνες και Ελληνίδες:
Να τους αποδώσουμε εκείνο που έπρεπε να έχουν δικαιωματικά:
Ισότιμο και πλήρες δικαίωμα στο εκλέγειν και στο εκλέγεσθαι», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των αποδήμων.
Ο κ.Βαρουφάκης κάλεσε κυβέρνηση και κόμματα να σταματήσουν «τα παιχνίδια με τους απόδημους», επισημαίνοντας πως «εμείς είμαστε το μόνο κόμμα που είχαμε ήδη υποψηφίους στο Επικρατείας μας από τους απόδημους Έλληνες, όμως παρ όλο που θα κερδίσουμε ψήφους εάν περάσει το σημερινό νομοσχέδιό σας, είμαστε κόμμα αρχών και θα επιμείνουμε σε όσα προωθούμε για την ισοτιμία της ψήφου».

Δεν περνάει το νομοσχέδιο

Πάντως, το νομοσχέδιο που έχει φέρει προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής δεν συγκεντρώνει τις απαιτούμενες 200 ψήφους.
Την πρόταση της ΝΔ, στηρίζουν Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση - συγκεντρώνουν συνολικά 190 ψήφους -, ενώ καταψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης