Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Αδιανόητο αυτό που έγινε με την πτήση της Ryanair – Να στείλει ηχηρό μήνυμα η Ευρώπη

Πελώνη: Αδιανόητο αυτό που έγινε με την πτήση της Ryanair – Να στείλει ηχηρό μήνυμα η Ευρώπη

Δεν υπάρχει κανένα κενό ασφαλείας στο gov.gr υπογράμμισε η κυβερνητική εκπρόσωπος

Σχετικά Άρθρα
Τη θέση πως αυτό που έγινε με την πτήση της Ryanair και την αναγκαστική προσγείωση στο Μίνσκ είναι αδιανόητο διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία ζήτησε από την Ευρώπη να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα στη Λευκορωσία.
«Η Ελλάδα έχει καταδικάσει από την πρώτη στιγμή αυτή την πράξη κρατικής αεροπειρατείας, που δεν έχει προηγούμενο.
Είναι αδιανόητο αυτό που έγινε.
Προφανώς θα συζητηθεί στη Σύνοδο.
Πρέπει να υπάρχουν συνέπειες γι' αυτή τη συμπεριφορά.
Και επειδή είχαμε και μία πρόσφατη κρίση που αφορά στην εξωτερική πολιτική - τα όσα έγιναν στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά Εδάφη τις προηγούμενες μέρες - δεν μπορεί η Ευρώπη να παραμένει διχασμένη όπως έγινε σε εκείνη την περίπτωση.
Η Ευρώπη θα πρέπει να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα και να εμφανιστεί ενωμένη απέναντι σε αυτό το πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο αγγίζει θέματα δημοκρατίας, κράτους δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Είναι ζητήματα αρχής για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Δεν μπορεί η Ε.Ε. να κάνει πίσω σε αυτά τα ζητήματα» τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά Fm η κα.Πελώνη.
Ερωτηθείσα για δημοσιεύματα που θέλουν να υπάρχουν ζητήματα ασφαλείας με τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα gov.gr, η κα.Πελώνη είπε πως δεν ευσταθεί ο ισχυρισμός ότι υπάρχει κενό ασφαλείας.
«Θα υπάρξει τοποθέτηση του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το οποίο βρίσκεται συνέχεια σε συνεργασία με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και με όλες τις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες.
Τηρεί πάντα όλα τα κατάλληλα τεχνικά μέτρα ασφαλείας, με στόχο προφανώς τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων» τόνισε η κα.Πελώνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης