Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς: Συγκρατημένη αισιοδοξία για οριοθέτηση της πυρκαγιάς στην Κορινθία - Κάηκαν 40.000 στρέμματα

Χαρδαλιάς: Συγκρατημένη αισιοδοξία για οριοθέτηση της πυρκαγιάς στην Κορινθία - Κάηκαν 40.000 στρέμματα
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 278 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρου, 88 οχήματα, ενώ συνδράμουν ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, των ΟΤΑ και εθελοντικές οργανώσεις
Συγκρατημένα αισιόδοξος για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς στην Κορινθία εντός της ημέρας εμφανίστηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισημαίνοντας ότι έχουν καεί περισσότερα από 40.000 στρέμματα.
«Η προσπάθεια συνεχίζεται και πιστέψτε με είναι τιτάνια, και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι στη διάρκεια της ημέρας και με τη σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών που αναμένουμε η φωτιά θα οριοθετηθεί ενώ όλες οι δυνάμεις μας και σε κάθε περίπτωση θα μείνουν στο πεδίο έως την πλήρη κατάσβεσή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά κατά την έκτακτη ενημέρωση σήμερα (21/5/2021) το πρωί.
Όσον αφορά την εικόνα στο μέτωπο, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά υπάρχουν εστίες στην ανατολική πλευρά της πυρκαγιάς δηλαδή από Αιγειρούσες έως Χάνι, ενώ στην δυτική πλευρά, στην περιοχή του Σχίνου η εικόνα δείχνει σαφώς καλύτερη.
Σημειώνεται ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 278 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρου, 88 οχήματα, ενώ συνδράμουν ομάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, των ΟΤΑ και εθελοντικές οργανώσεις. Από αέρος επιχειρούν 8 αεροσκάφη καναντέρ 10 PZL, 2 Σινούκ, 1 Super Puma και στη διάθεση του συντονισμού δυνάμεων βρίσκονται 2 ελικόπτερα της Πυροσβεστικής και ένα της Αστυνομίας.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μια δύσκολη μάχη με ριπές ανέμων να ξεπερνούν τα 8 μποφόρ και φλόγες μεγάλου ύψους που δημιουργούσαν στροβιλισμούς, μικροκλίμα και μεγάλα θερμικά φορτία.
Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης κέρδισαν το στοίχημα και πως οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ήταν ολέθρια και για το καταφύγιο άγριας ζωής «Πλάτανος» στους Μύλους αλλά και για τα Μέγαρα.
Εστάλησαν 4 μηνύματα για εκκενώσεις από το 112 με αυστηρά τοπικό χαρακτήρα σε οικισμούς και περιοχές.
Προκλήθηκαν ζημιές και σε κάποιες περιπτώσεις καταστροφές σε οικίες που στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήταν εξοχικά ή αγροικίες απομακρυσμένες από οικισμούς.
Η καταγραφή των ζημιών είναι σε εξέλιξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης