Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μήνυση ΣΥΡΙΖΑ κατά Νικολάου (γ.γ.Αντεγκληματικής Πολιτικής) – Την κατηγορούν για απευθείας αναθέσεις

Μήνυση ΣΥΡΙΖΑ κατά Νικολάου (γ.γ.Αντεγκληματικής Πολιτικής) – Την κατηγορούν για απευθείας αναθέσεις
Σύμφωνα με τους τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ η κα.Νικολάου ζημίωσε το Δημόσιο

Μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν τρεις τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ κατά της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου, κατηγορώντας την για απευθείας αναθέσεις που ζημίωσαν το Δημόσιο.
Οι Π. Πολάκης (τομεάρχης Διαφάνειας Διοικητικής Δράσης), Θεόφιλος Ξανθόπουλος (Δικαιοσύνης) και Χρήστος Σπίρτζης (Προστασίας του Πολίτη) αποδίδουν στην κα. Νικολάου το αδίκημα της απιστίας κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, σχετικά - όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους - με τις συμβάσεις απευθείας αναθέσεων ειδών ατομικής προστασίας και καθαριότητας (χειρουργικές μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, κ.λπ.) κατά την περίοδο της πανδημίας από τις οποίες κατά τους ισχυρισμούς τους έχει ζημιωθεί το Δημόσιο.
Κατά τις δηλώσεις των τριών, σε άλλες περιπτώσεις οι αναθέσεις έγιναν σε εταιρείες που φτιάχτηκαν μια ή δύο μέρες πριν την ανάθεση και άλλες φορές σε εταιρείες που δεν είχαν καμία σχέση με το αντικείμενο των συμβάσεων σε τιμές πολλαπλάσιες από τις τιμές που άλλοι φορείς του δημοσίου αγόρασαν τα ίδια πράγματα τις ίδιες ημέρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης