Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα αφορούν καταστήματα, επιχειρήσεις, πολίτες

Γεραπετρίτης: Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα αφορούν καταστήματα, επιχειρήσεις, πολίτες
Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε ότι από τον Ιούνιο θα μπορούσε να ανοίξει η συζήτηση για όσους για τον προνόμια όσων εμβολιάζονται

Για μια «διαρκή μάχη» έκανε λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στη μάχη για τον κορωνοϊό.
«Θα πρέπει να εμπεδώσουμε ότι δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός, ότι ο ιός είναι εδώ, ότι δεν έχουμε απαλλαγεί και η περίοδος είναι πολύ κρίσιμη» υποστήριξε μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», ενώ συμπλήρωσε πως πρέπει όλοι να επιδείξουμε αυτοπειθαρχία: «Ναι, μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα πλην όμως εξακολουθούν να υφίστανται πολύ σημαντικοί περιορισμοί, τους οποίους πρέπει να εμπεδώσουμε», οι μάσκες, οι αποστάσεις, η έλλειψη ισχυρού κοινωνικού συγχρωτισμού, οι περιορισμοί στην εστίαση, στο λιανεμπόριο, η υποχρεωτική διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών τεστ, η μετακίνηση στα νησιά κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ήταν τα παραδείγματα που έφερε.
Και την ίδια στιγμή, παράλληλα με την αυτοπειθαρχία, θα συνεχίζονται οι έλεγχοι: τουλάχιστον έξι καταστήματα έκλεισαν για 15 ημέρες, ήταν το επιχείρημα που επικαλέστηκε, συνεπώς στην ερώτηση αν η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε αυστηροποίηση του πλαισίου, ο Γ. Γεραπετρίτης απάντησε ως εξής: «το απεύχομαι, θεωρώ ότι θα δείξουμε την προσήκουσα προσοχή».
Πάντως, συνέχισε, «δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι ευκταίο.
Το ιδανικό είναι να μπορέσουμε από μόνοι μας να αυτορρυθμιστούμε στα ζητήματα αυτά.
Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν και θα είναι έλεγχοι που θα αφορούν και τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις, αλλά και τους πολίτες», διεμήνυσε χαρακτηριστικά.
Και, αναγνωρίζοντας ότι «δυστυχώς φαίνεται πως όλοι κάπως έχουμε χαλαρώσει», παρά ταύτα, πρόσθεσε, «είναι μια διαρκής μάχη θα πρέπει όλοι, μα όλοι, να είμαστε πάρα πολύ προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων».

Τα προνόμια των εμβολιασθέντων

Στο ερώτημα για τα προνόμια τα οποία θα μπορούν να απολαμβάνουν όσοι εμβολιάστηκαν, ο υπουργός δήλωσε ότι από τον Ιούνιο που θα ανοίξει ο εμβολιασμός και για την ηλικιακή ομάδα 18 και άνω, θα μπορούσε να ανοίξει η συζήτηση αυτή.
Υπό τον όρο, επανέλαβε με έμφαση, ότι έχει προηγηθεί η δυνατότητα για καθολικό εμβολιασμό ώστε «εν τέλει να είναι επιλογή του καθενός αν θα εμβολιαστεί».
Συμπερασματικώς, «θα αρχίσουμε να το συζητάμε» όταν ανοίξει η πλατφόρμα για τους 18 και άνω, ενώ όπως, συμπλήρωσε, «θα μπορούσε να ανοίξει και η συζήτηση για τον τυχόν υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων κατηγοριών».
Σε αυτό το τελευταίο θέμα, και ειδικότερα για τους υγειονομικούς, είναι «μια συζήτηση την οποία θα την ανοίξουμε με βάση και τα προβλεπόμενα στο νόμο», ταυτόχρονα όμως είναι και «μια συζήτηση με επιστημονικό χαρακτήρα αλλά και βαθύτατα πολιτική και ηθική».
Είναι, με άλλα λόγια, και «ζήτημα κοινωνικής αλληλεγγύης που επιδεικνύουν οι άνθρωποι αυτοί, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να αξιολογηθεί στο εγγύς μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης