Τελευταία Νέα
Πολιτική

Καλογρίτσας: Με φώναξε ο Παππάς για τον τηλεοπτικό σταθμό - Ένταση στην Προανακριτική, διεκόπη η κατάθεση

Καλογρίτσας: Με φώναξε ο Παππάς για τον τηλεοπτικό σταθμό - Ένταση στην Προανακριτική, διεκόπη η κατάθεση
O Χρήστος Καλογρίτσας δήλωσε στρατολογημένος στον ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Ένταση επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής για τις τηλεοπτικές άδειες, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα.
Ο επιχειρηματίας δεν αισθανόταν καλά, ενώ νωρίτερα επικράτησε ένταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Καλογρίτσας δήλωσε στρατολογημένος στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανέφερε ότι τον κάλεσε ο Νίκος Παππάς να μπει «μπροστάρης» στη δημιουργία του τηλεοπτικού σταθμού.
O Xρ. Καλογρίτσας υποστήριξε ότι υπάρχουν γραπτά μηνύματα που αποδεικνύουν τις επαφές του με τον Ν. Παππά, ωστόσο πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι στη συνέχεια απέσυρε τις εν λόγω αναφορές.

Στην Προανακριτική επικράτησε ένταση, ενώ ο κ. Καλογρίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε πως δεν αισθάνεται καλά.
Ζήτησε τα φάρμακα του, έσπευσε ο Παύλος Πολάκης να τον εξετάσει και στη συνέχεια διεκόπη η συνεδρίαση.
Από τον κ. Καλογρίτσα ζητήθηκε να επανέλθει στην προανακριτική αύριο στις 12 το μεσημέρι.
Η κατάθεση του επιχειρηματία είχε αναβληθεί δύο φορές λόγω ανάρρωσής του από εμβολιασμό για κορωνοϊό και λόγω επαφής του με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

«Στήριξα τον ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις»

«Στήριζα το ΣΥΡΙΖΑ με όλες μου τις δυνάμεις. Ήμουν και είμαι αριστερός. Είχα επιμείνει στον Λαφαζανη να μη φύγει τότε. Εγώ έμεινα στο κόμμα. Ένιωσα ξανά-στρατολογημένος στο κόμμα. Έμεινα στους «νέους». Μετά τις εκλογές κι αφού κερδίσαμε κι επειδή είχα την εμπειρία κλήθηκα από τους ίδιους ανθρώπους και μου ζήτησαν να συμπράξω μαζί τους για τα ΜΜΕ. Ο Νίκος Παππάς και κάποια παιδιά», ανέφερε κατά την κατάθεσή του ο επιχειρηματίας.

«Με φώναξε ο Νίκος Παππάς για τον τηλεοπτικό σταθμό

Ο Χρήστος Καλογρίτσας απέδωσε ρόλο συντονιστή στον πρώην υπουργό Επικρατείας Νίκος Παππά, για το στήσιμο τηλεοπτικού σταθμού με μπροστάρη τον εργολάβο.
«Το καλοκαίρι του 2016 με φώναξε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Νίκος Παππάς και μου είπε: «καπετάνιε θα μας δώσεις το όνομά σου για κανάλι και τα λοιπά»; Εγώ είπα πως «ήλθα μαζί σας». Μιλήσαμε για κάτι ξένους. Μου ανέφερε ο Παππας τα ονόματα των ξένων. Ακουστά τους είχα. Δεν τους γνώριζα. Με τον τρόπο που μου το ζήτησε ο Νίκος είπα «ας πάει κι αυτό». Με φώναξε και με ενημέρωσε για να συναντηθώ με τους ανθρώπους αυτούς. Στο πόρτο Χέλι έγινε το ραντεβού», ανέφερε ο Χρ. Καλογρίτσας, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο επιχειρηματίας ισχυρίστηκε ότι οι επαφές του με τους εκπροσώπους της εταιρείας CCC προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο τηλεοπτικός σταιμός, έγινε με την καθοδήγηση του κ. Παππά.
«Στον Άραβα εμένα με έστειλε ο Νίκος ο Παππάς. Με συγκεκριμένες εντολές» είπε μεταξύ άλλων υπογραμμίζοντας ότι σε αρκετές περιπτώσεις η επικοινωνία με τον πρώην υπουργό γινόταν μέσω γραπτών μηνυμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εγγυητική 8 εκατ. ευρώ από την Attica Bank με ημερομηνία 1η Ιουλίου 2016

Σύμφωνα με την εφημερίδα Αυγή, ο Χρήστος Καλογρίτσας είναι εκτεθειμένος, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας Αττικής, ο γιός του Γιάννης διέθετε ήδη από την 1η Ιουλίου 2016 εγγυητική επιστολή από την τράπεζα, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης