Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Γεωργαντάς: Το gov.gr ήρθε στην ζωή μας για να μείνει

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών – Γεωργαντάς: Το gov.gr ήρθε στην ζωή μας για να μείνει
H πρόοδος της ψηφιοποίησης και απλοποίησης διαδικασιών και υπηρεσιών του Δημοσίου προς του πολίτες τους επόμενους μήνες θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, ανέφερε ο Γ. Γεωργαντάς
Το gov.gr ήρθε στην ζωή μας για να μείνει και δεν είναι μόνον μια απλή διευκόλυνση του πολίτη ή του επιχειρηματία, αλλά αποτελεί μια ολόκληρη κουλτούρα με την οποία το Δημόσιο πρέπει να βλέπει τον πολίτη, υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Γεωργαντάς.
Ο κ.Γεωργαντάς μιλώντας σε πάνελ του 6ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών με θέμα «Το Δημόσιο στην Ψηφιακή Εποχή», ανέφερε πως το κράτος απέδειξε ότι αποτελεί σύμμαχο του πολίτη και του επιχειρηματία, όχι εμπόδιο ή αντίπαλό, όπως στο πρόσφατο παρελθόν, εξαιτίας της γραφειοκρατίας, αγκυλώσεων και εμποδίων στη διαδικασία επικοινωνίας πολιτών με δημόσιες υπηρεσίες.
Υπογράμμισε πως η πανδημία υπήρξε επιταχυντής των διαδικασιών που είχαν δρομολογηθεί προς την κατεύθυνση ψηφιοποίησης πριν το ξέσπασμα της.
Ο ίδιος έκανε αναφορά στη λειτουργία της υπηρεσία «Know Your Customer» που έχει ως αποτέλεσμα η διαδικασία επικαιροποίησης στοιχείων στις τράπεζες να γίνεται πλήρως ηλεκτρονικά με απλά βήματα, αλλά και στο πιστοποιητικό που βεβαιώνει την δικαστική φερεγγυότητα μιας επιχείρησης για την συμμετοχή της σε δημόσιους διαγωνισμούς, λήψη δανείων και κάθε άλλη νόμιμη χρήση, το οποίο κατήργησε 25 πιστοποιητικά και δίνεται ηλεκτρονικά.

Οι επόμενοι μήνες

Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι η πρόοδος της ψηφιοποίησης και απλοποίησης διαδικασιών και υπηρεσιών του Δημοσίου προς του πολίτες τους επόμενους μήνες θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από τα άλματα που σημειώθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, κάτι που θα επιταχύνει και η εμπιστοσύνη που έχει κερδίσει το κράτος από τους πολίτες με καθοριστικό ρόλο να διαδραματίζει προς την κατεύθυνση αυτή η επιτυχημένη εμβολιαστική εμπειρία των πολιτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης