Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Τουρίστας μέσα στην ίδια του την χώρα ο Μητσοτάκης

Ηλιόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ): Τουρίστας μέσα στην ίδια του την χώρα ο Μητσοτάκης
Ανοίγει τον τουρισμό χωρίς κανένα σχέδιο υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά Άρθρα
Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ότι ανοίγει τον τουρισμό χωρίς κανένα σχέδιο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλος.
«Το βασικό πρόβλημα για την επανεκκίνηση του τουρισμού και την επιτυχία της σεζόν είναι η έλλειψη σχεδίου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και σε επίπεδο οικονομικής στήριξης και στο επίπεδο της ρύθμισης και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων και ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.
Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λειτουργεί σαν τουρίστας και χωρίς κανένα σχέδιο περιμένει να έρθει το καλοκαίρι, για να του λύσει ο καλός καιρός το πρόβλημα της πανδημίας.
Δεν έλαβε μέτρα για την ουσιαστική στήριξη του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας υγείας, όπως από την πρώτη στιγμή έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., δεν έκανε τίποτα για να ρυθμίσει τα ιδιωτικά χρέη της πανδημίας και δεν κάνει τίποτα ούτε πέρυσι ούτε και φέτος για να στηρίξει τον τουρισμό» είπε μιλώντας στο Real Fm ο κ.Ηλιόπουλος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη «να επανεκκινήσει η οικονομία και ο τουρισμός, ύστερα από το αποτυχημένο ιδιότυπο lockdown, στην διάρκεια του οποίου θρηνήσαμε πάνω από 10.800 ανθρώπινες ζωές.
Ο κ.Ηλιόπουλος επανέλαβε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ένα «γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού, για ρύθμιση και διαγραφή μέρους του χρέους και των τουριστικών επιχειρήσεων, για κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων» ενώ τόνισε την ανάγκη να ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
«Υπάρχουν δυνατότητες για την τουριστική σεζόν, αρκεί να αλλάξει η κυβέρνηση έστω και τώρα την πολιτική της», είπε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι το 2020 η Ελλάδα κατέγραψε την τρίτη χειρότερη ύφεση στην ευρωζώνη και σημείωσε πως η χώρα δεν έχει ορθοποδήσει σε καμία περίπτωση «και λόγω των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη».
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε το εργασιακό νομοσχέδιο που «θα φέρει μειώσεις μισθών μέσα από τις απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση του 8ωρου και ακριβώς όπως το 2012 η ελαστικοποίηση της εργασίας και η μείωση των μισθών θα φέρει χειρότερη ύφεση και μεγαλύτερη ανεργία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης