Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πρόσληψη της συζύγου Κουμουτσάκου στη Βουλή - Απόλυση δικηγόρου καταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ

Πρόσληψη της συζύγου Κουμουτσάκου στη Βουλή - Απόλυση δικηγόρου καταγγέλλει ΣΥΡΙΖΑ
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου προσελήφθη ως νομικός στη Βουλή, αφού προηγουμένως παύθηκε η δικηγόρος που εργαζόταν στο ελληνικό κοινοβούλιο
Απόλυση δικηγόρου για την πρόσληψη της συζύγου Κουμουτσάκου στη Βουλή καταγγέλλει η αξιωματική αντιπολίτευση.
«Μετά το ρεκόρ μετακλητών εικοσαετίας, το γιουρούσι της ΝΔ στο κράτος συνεχίζεται με νέα επεισόδια», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε σημερινή του ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει πως «η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων που λάμβανε 800 ευρώ, για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με 1.750 ευρώ».
«Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η πρόσληψη της Ρεγγίνας Καρρά

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», η σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Κουμουτσάκου προσελήφθη ως νομικός στη Βουλή, αφού προηγουμένως παύθηκε η δικηγόρος που εργαζόταν στο ελληνικό κοινοβούλιο, μητέρα δύο παιδιών που αμοιβόταν με μπλοκάκι και με 800 ευρώ τον μήνα.
Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, η η σύζυγος του κ. Κουμουτσάκου, Ρεγγίνα Καρρά, ανέλαβε τη θέση νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος, και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2021 - 18 Απριλίου 2022.
Μάλιστα, ως ανεξάρτητος σύμβουλος, η σύζυγος του κ. Κουμουτσάκου, Ρ. Καρρά, θα μπορεί να κρατήσει και την εργασία της στο δικηγορικό γραφείο της.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι για την απόλυση της δικηγόρου, της οποίας η σύμβαση έληξε στις 25 Μαρτίου και δεν ανανεώθηκε παρά τη θετική εισήγηση του προϊσταμένου της, υπήρξε αντιπαράθεση στο σωματείο των εργαζόμενων της Βουλής.
Η Ενωτική Δράση Εργαζομένων Βουλής κατήγγειλε την απόλυση, ενώ η προσκείμενη στην πλειοψηφία Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων Βουλής υποστήριξε πως η αντιπολίτευση κινδυνολογεί και ξεπέρασε το θέμα τής απόλυσης με τη φράση «εργαζόταν με σύμβαση έργου ("μπλοκάκι"), η οποία έληξε αυτοδικαίως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης