Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνάντηση Μηταράκη με τον νέο γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής – Τι συζήτησαν

Συνάντηση  Μηταράκη με τον νέο γγ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής – Τι συζήτησαν
Τονίστηκε η ανάγκη ενίσχυσης των πλωτών μέσων που πραγματοποιούν περιπολίες στο νησί της Λέσβου

Με τον νέο Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μ. Κουτουλάκη, στην έδρα της Γραμματείας στη Μυτιλήνη, συναντήθηκε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Ν. Μηταράκης.
Οι κκ. Μηταράκης και Κουτουλάκης, συζήτησαν εκτενώς την ανάγκη ενίσχυσης των πλωτών μέσων που πραγματοποιούν περιπολίες στο νησί της Λέσβου.
Παράλληλα, διαπιστώθηκε η ανάγκη επιτάχυνσης των έργων, στο κτίριο του τελωνείου Χίου.
Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε την ανάγκη διατήρησης του Νησιωτικού ΦΠΑ και για τα 5 νησιά του Αιγαίου που φέρουν το μεγαλύτερο βάρος του μεταναστευτικού, καθώς στις 30/6/2021 λήγει η εξαμηνιαία προθεσμία ισχύος του.
Σημειώνεται ότι είχαν συνάντηση και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λέσβου Β. Μυρσινιά και τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που συνδέονται με τη νησιωτική πολιτική και τη νησιωτική επιχειρηματικότητα.
mitarakis_1.JPG
Δήλωση Κουτουλάκη

Μάλιστα, ο κ. Κουτουλάκης υπογράμμισε τη σημασία και την αξία του ρόλου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την εδραίωση της στη Μυτιλήνη ως κέντρο λήψεως αποφάσεων αναφορικά με τη νησιωτική πολιτική.
Σε δήλωση του ο κ. Κουτουλάκης, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως «χρέος και ευθύνη μας, είναι να εργαστούμε αποτελεσματικά για να δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα. Η αναπτυξιακή πορεία των νησιών μας, αποτελεί πρόκληση, στην οποία, με τη βοήθεια των εργαζόμενων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης