Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεραπετρίτης: Σχιζοφρενής η δήλωση Τσίπρα για το ξεστοκάρισμα των εμβολίων της AstraZeneca

Γεραπετρίτης: Σχιζοφρενής η δήλωση Τσίπρα για το ξεστοκάρισμα των εμβολίων της AstraZeneca
Στην Ευρώπη έχει γίνει ένας τεράστιος αριθμός εμβολίων AstraZeneca, πολύ σπάνιες οι παρενέργειες
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη δήλωση του πως η κυβέρνηση άνοιξε την πλατφόρμα για εμβολιασμό των 30 – 39 ετών για να «ξεστοκάρει» τα εμβόλια της AstraZeneca εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης, ο οποίος έκανε λόγο για μια σχιζοφρενή τοποθέτηση.
«Είπε ότι γίνονται τα εμβόλια στις νεότερες ηλικίες για «ξεστοκάρισμα».
Να κάνετε την αντιπαραβολή με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο οποίος με στάση υπευθυνότητας απέναντι σε όλους τους πολίτες και απέναντι στην ανάκαμψη της ελληνικής κοινωνίας και της οικονομίας, δήλωσε ότι το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο σύντομο» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Γεραπετρίτης.
Σε ερώτηση τι θα απαντούσε στον κ.Τσίπρα ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι πρόκειται για μια πραγματικά προσβλητική δήλωση προς την κυβέρνηση και την κοινωνία.
«Του απαντώ το εξής απλό: η Ελλάδα αυτή τη στιγμή έχει μια εμβολιαστική πολιτική, η οποία έχει αποδώσει, διότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού έχει προσέλθει κι έχει εμβολιαστεί.
Είναι σημαντικό να δημιουργούμε συνθήκες εμπιστοσύνης προς τα εμβόλια, διότι είναι η μόνη διέξοδος για να μπορέσουμε να επανέλθουμε.
Αν, λοιπόν, ερχόμαστε, εκείνοι που ασκούν κατ' εξοχήν επιρροή, όπως είναι ο πρώην πρωθυπουργός, και ουσιαστικά διαβάλουν την προσπάθεια, θέτοντας ως βάση τον συλλογισμό ότι δεν είναι ο λόγος δημόσιας υγείας που ωθεί προς το να δοθούν τα εμβόλια στις νεότερες ηλικίες , αλλά είναι μόνο κάποια άσχετα παραγωγικά αίτια για να μην ξεμείνουν τα εμβόλια, τότε με κάθε σεβασμό θα πω ότι αυτό δεν είναι υπεύθυνη στάση» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης.
Στη διευκρίνιση ότι ο κ. Τσίπρας δεν τάχθηκε κατά του εμβολίου, αλλά επισήμανε ότι διαμορφώθηκε ένα αρνητικό κλίμα, αναφορικά με αυτό της AstraZeneca ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για σχιζοφρενή δήλωση, καθώς όπως επεσήμανε, «ταυτόχρονα έρχεται να πει ότι είναι ασφαλές, αλλά ότι το κάναμε για άλλο λόγο».

Είναι μια χαρά εμβόλιο

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τη συζήτηση που έχει ανοίξει, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι είναι «μια χαρά εμβόλιο».
«Είναι ένα εμβόλιο το οποίο έχει κριθεί από την ΕΕ και τον ΕΜΑ, ότι είναι ένα εμβόλιο ασφαλές.
Οι παρενέργειες είναι σπανιότατες.
Παρενέργειες έχουν όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα.
Σε στάθμιση, είναι ασφαλές.
Η τεκμηρίωση η οποία υπάρχει δίνει ότι είναι απολύτως ασφαλές σε στάθμιση με σπάνιες παρενέργειες.
Στην Ευρώπη έχει γίνει ένας τεράστιος αριθμός από εμβόλια AstraZeneca.
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι σχεδόν αποκλειστικά AstraZeneca.
Οι περιπτώσεις (παρενέργειας) είναι πολύ σπάνιες» υποστήριξε ο κ.Γεραπετρίτης, ο οποίος τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση για τα εμβόλια ενώ επεσήμανε ότι σε καμία περίπτωση δεν μέμφεται τους πολίτες που δεν προσέρχονται να εμβολιαστούν.

Τα βήματα μετά το Πάσχα

Ερωτηθείς για τα βήματα που θα γίνουν μετά το Πάσχα, ο κ.Γεραπετρίτης είπε ότι η κυβέρνηση ακούει πάντα τα επιστημονικά δεδομένα.
«Έγινε η εξής επιλογή: να κρατηθούμε την περίοδο του Πάσχα, διότι αυτή τη στιγμή ο κίνδυνος είναι να υπάρχει ευρύτερη γεωγραφική διασπορά από τη μαζική έξοδο.
Στην Αττική υπάρχουν υψηλές υγειονομικές δυνατότητες.
Μπορεί να είμαστε υψηλά σε κρούσματα και σε νοσηλευόμενους, αλλά υπάρχει πολύ μεγαλύτερη δυνατότητα.
Αντίστοιχη δυνατότητα δεν υπάρχει στην επαρχία» είπε ο κ.Γεραπετρίτης αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να μην ανάψει «πράσινο φως» για «Πάσχα στο χωριό».
«Στις 3 Μαΐου θα ανοίξει η εστίαση, στις 10 Μαΐου όλες οι υπόλοιπες βαθμίδες εκπαίδευσης, πλην των πανεπιστημίων και τις 14-15 Μαΐου θα ανοίξουν οι υπερτοπικές μετακινήσεις» υπογράμμισε ο κ.Γεραπετρίτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης