Τελευταία Νέα
Πολιτική

Προανακριτική για Ν. Παππά: Μετά το Πάσχα η κατάθεση Καλογρίτσα

Προανακριτική για Ν. Παππά: Μετά το Πάσχα η κατάθεση Καλογρίτσα
Ο Χρ. Νικολάου αύριο στην προανακριτική για την υπόθεση Ν. Παππά
Σχετικά Άρθρα
Με τον Χρήστο Νικολάου, συνεργάτη του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης η εξέταση μαρτύρων από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία διερευνά την υπόθεση Ν. Παππά σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες.
Η επιτροπή είχε προγραμματίσει να εξετάσει τον κ. Καλογρίτσα, ωστόσο ο τελευταίος ενημέρωσε ότι αναρρώνει από πρόσφατο εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, αποστέλλοντας σχετική ιατρική γνωμάτευση, που είχαν ζητήσει βουλευτές της συμπολίτευσης.
Η εξέταση του κ. Καλογρίτσα αναμένεται να διεξαχθεί μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο Καλογρίτσας αναγνωρίζει την οφειλή των 3 εκατ. ευρώ

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Τόμπρας, ο οποίος κατέθεσε χθες Τρίτη στην Επιτροπή,  φέρεται να αναφέρθηκε σε χειρόγραφη συμφωνία, που υπεγράφη στις 6/5/2018 από τους Χούρι, Καλογρίτσα και Τόμπρα, στην οικία των Χούρι στην Πολιτεία, και αφορά (σύμφωνα με τις ίδιες πηγές) την αποδοχή της οφειλής των 3 εκ. ευρώ του Καλογρίτσα απέναντι στους Χούρι. Επίσης, ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε στην επιτροπή ότι οι δύο πλευρές δεν είχαν μιλήσει για τη δημιουργία τηλεοπτικού σταθμού, πριν ο ίδιος τους φέρει σε επαφή, ενώ φέρεται να είπε ότι συμφώνησε για την αμοιβή του με τον Χρ. Καλογρίτσα, ύψους 300.000 ευρώ. Για την αποπληρωμή των 3 εκ. ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι ο κ. Καλογρίτσας διαβεβαίωσε τους Χούρι ότι είχε 300 εκ. σε ανεκτέλεστα έργα. Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Τόμπρας φέρεται να είπε ότι τα "ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια είναι εφεύρεση Καλογρίτσα. Κανένα Μαξίμου δεν με έστειλε στον Καλογρίτσα. Μόνος μου πήγα. Δεν μου υπέδειξε κυβερνητικό στέλεχος να πάω στον Καλογρίτσα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης