Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Fake news τα περί κατάργησης του 8ωρου – Δεν έχει δει καν τις αλλαγές ο ΣΥΡΙΖΑ

Χατζηδάκης: Fake news τα περί κατάργησης του 8ωρου – Δεν έχει δει καν τις αλλαγές ο ΣΥΡΙΖΑ
Παραπάνω ρεπό ή άδειες για υπερωρίες μόνο με συμφωνίες εργοδοτών - εργαζομένων είπε ο κ.Χατζηδάκης
Σχετικά Άρθρα

Για fake news σχετικά με την κατάργηση του 8ωρου έκανε λόγο ο υπουργός Εργασίας, Κ. Χατζηδάκης, ο οποίος κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι αν και δεν έχει δει καν το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα εργασιακά, σπεύδει να απορρίψει τις αλλαγές.
«Κάνουν κριτική σε ένα νομοσχέδιο πριν καν δοθεί αυτό στη διαβούλευση.
Τους λέω μην μιλάτε, θα εκτεθείτε» ανέφερε μιλώντας στο «Θέμα Fm» ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι καταφεύγει σε fake news και παραθέτει κωμικοτραγικά επιχειρήματα λέγοντας ότι «είναι το γνωστό κλισέ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προστατεύει τους εργαζόμενους, ενώ η ΝΔ θέλει να εγκαταλείψει τους πολλούς ψηφοφόρους εργαζόμενους που την ψήφισαν και πάει με τους λίγους».
«Θα συνεχίσουμε να έχουμε το 8ωρο, όπως και οι υπερωρίες θα συνεχίσουν να υπάρχουν, απλά τις διασφαλίζουμε και τις αυξάνουμε.
Με βάση το 8ωρο, αντί το αντιστάθμισμα να είναι παραπάνω χρήματα θα δίδονται παραπάνω άδειες ή παραπάνω ρεπό, μόνο με συμφωνίες μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.
Η δυνατότητα αυτή θα ισχύει σε περιπτώσεις, όπου δεν υπάρχουν σωματεία ή όταν θέλει ο εργαζόμενος μία τέτοια διευθέτηση.
Θα είναι με αίτημα του εργαζομένου, όχι απλά κοινή συναινέσει» τόνισε ο κ.Χατζηδάκης, αναφέροντας πως «έχουμε προβλέψει ότι εάν ο εργοδότης επιδιώξει να ζητήσει από τον εργαζόμενο διευθέτηση χρόνου εργασίας και ο εργαζόμενος αρνηθεί, τότε εάν ο εργοδότης επιχειρήσει να τον απολύσει, η απόλυση θα είναι άκυρη».
Ο υπουργός Εργασίας επεσήμανε επίσης ότι με το νομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται μετά το Πάσχα «ρυθμίζονται θέματα όπως η τηλεργασία ή οι χώροι των ντελίβερι και άλλοι».
«Δεν αρκεί η παραδοσιακή λογική των ελέγχων του ΣΕΠΕ και να μην αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες.
Επιδιώκουμε τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου προς όφελος των εργαζομένων και των υγιών επιχειρήσεων» υπογράμμισε ο κ.Χατζηδάκης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης