Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Εισηγούμαστε να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα

Πελώνη: Εισηγούμαστε να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα
Πιθανότατα το απόγευμα οι σχετικές ανακοινώσεις
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η κυβέρνηση εισηγείται στην επιτροπή να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις για τις γιορτές του Πάσχα διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι σχετικές ανακοινώσεις.
«Η κυβέρνηση εισηγείται να μην ανοίξουν οι διαπεριφεριακές μετακινήσεις για το Πάσχα» τόνισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ η κα.Πελώνη, η οποία υπογράμμισε ότι ακόμη δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για διάγγελμα του πρωθυπουργού σημειώνοντας ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μία μεγάλη έξοδο για το Πάσχα με την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί.
«Η επιτροπή αξιολογηθεί όλα τα στοιχεία και η κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις.
Θα περιμένουμε την εισήγηση της επιτροπής για τις μετακινήσεις.
Η θέση της κυβέρνησης είναι να μην ανοίξουν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.
Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό φορτίο σε άλλες περιοχές της χώρας» υπογράμμισε η κα.Πελώνη.
Όσον αφορά το άνοιγμα των σχολείων, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε πως το άνοιγμα γυμνασίων και δημοτικών αποτελεί προτεραιότητα με βάση και το εργαλείο των self test ενώ το ίδιο ισχύει και για το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους.
Για τις εκκλησίες και το Πάσχα, η κα.Πελώνη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Ιερά Σύνοδο, τονίζοντας ότι είναι η κατεύθυνση είναι να κάνουμε Ανάσταση σε εξωτερικούς χώρους ενώ αναφορικά με την Κυριακή του Πάσχα, υποστήριξε ότι στα σπίτια θα πρέπει να βρίσκονται μέχρι δύο οικογένειες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης