Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης (Υπουργός Επικρατείας): Τα επόμενα βήματα θα είναι κρίσιμα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

Γιώργος Γεραπετρίτης (Υπουργός Επικρατείας): Τα επόμενα βήματα θα είναι κρίσιμα για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας
H επόμενη μέρα της πανδημίας μας βρίσκει έτοιμους και αισιοδοξους, αναφέρει σε άρθρο του ο Γιώργος Γεραπετρίτης Υπουργός Επικρατείας

Η επόμενη μέρα της πανδημίας θα βρει το κράτος και την κοινωνία σε κατάσταση γνήσιας κόπωσης.
Εντούτοις, θα αφήσει και σημαντικές παρακαταθήκες από δομές και διαδικασίες που ενεργοποιήθηκαν κατά τη διάρκειά της.

Οι παρακαταθήκες

Θα αφήσει πρώτα από όλα τη σημαντική ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας: σημαντικός αριθμός προσλήψεων μόνιμων νοσηλευτών και γιατρών, υπερδιπλασιασμός των μονάδων εντατικής θεραπείας, υποδειγματική συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και, πρωτίστως, μεγάλη εμπιστοσύνη των πολιτών στις δυνατότητες του συστήματος.

Θα αφήσει το ψηφιακό άλμα του κράτους: 1.150 υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά στον πολίτη (από 501 πριν την πανδημία) με συνέπεια το 2020 να γίνουν 94 εκατομμύρια ηλεκτρονικές συναλλαγές (από 8 εκατομμύρια το 2018), που προφανώς μειώνουν σε αντίστοιχα απόλυτα μεγέθη συναλλαγές διά ζώσης που θα έπρεπε να πραγματοποιήσουν οι πολίτες. Όχι τυχαία, αναπτύσσεται ραγδαία η διεθνής παράσταση ότι η Ελλάδα πλέον δεν είναι ο ψηφιακός φτωχός συγγενής της Ευρώπης, σπάζοντας στερεότυπα δεκαετιών.

Θα αφήσει τις δομές τηλεεκπαίδευσης: λειτούργησαν υποδειγματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κατά περίπτωση περισσότερες από 100.000 ηλεκτρονικές τάξεις ημερησίως δημιουργώντας νέες ψηφιακές δεξιότητες στους μαθητές τις οποίες και εύλογα θα κεφαλαιοποιήσουν στη ζωή τους.

Θα αφήσουν, τέλος, και το αποτύπωμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία που, παρά την σημαντική ύφεση, εξακολουθεί να δανείζεται με ιστορικά χαμηλά, έχοντας αυξήσει σημαντικά και τις ιδιωτικές τραπεζικές καταθέσεις.

Τα επόμενα βήματα θα είναι κρίσιμα...

Στο προσεχές διάστημα θα έρθουν στη Βουλή για ψήφιση σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες που αφορούν την οικονομία, όπως είναι η ενσωμάτωση των ενωσιακών Οδηγιών που αφορούν χρηματοπιστωτικά θέματα, η έγκριση του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης των 32 δις ευρώ με 180 έργα και δράσεις που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία της ελληνικής οικονομίας και, βεβαίως, το νομοσχέδιο για την ρύθμιση της εργασίας με το οποίο η Ελλάδα θα εναρμονίζεται με τις καλές πρακτικές της Ευρώπης και θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων, δημιουργώντας συνθήκες δυναμικής και βιώσιμης αύξησης της ανταγωνιστικότητας και των θέσεων εργασίας.

Με πίστη στις δυνατότητες της χώρας και της ελληνικής οικονομίας, η επόμενη μέρα της πανδημίας μας βρίσκει έτοιμους και αισιοδοξους.

www.bankingnews.gr

χορηγοί αφιερώματος

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης