Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Η κυβέρνηση καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό

Τσίπρας: Η κυβέρνηση καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό
Θα στηρίξουμε τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών είπε ο κ.Τσίπρας
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η κυβέρνηση καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό μέσω του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές που έχει φέρει στη Βουλή διατύπωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε νωρίτερα σήμερα το πρωί με εκπροσώπους από την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους τους των παραγωγών και επαγγελματιών λαϊκών αγορών.
«Διάβασα τα άρθρα του νομοσχεδίου και νομίζω ότι από την αρχή έως το τέλος έχει αυτόν το βασικό στόχο: στην πραγματικότητα καταδιώκει τον αγρότη παραγωγό.
Θέλει να τον βγάλει έξω από αυτό τον θεσμό που από την δική του πλάτη στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε ότι στηρίζει τις κινητοποιήσεις τους γιατί θεωρεί δίκαια τα αιτήματά τους και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις νομοθετικές ρυθμίσεις.
«Δεν πρέπει να ψηφιστεί αυτό το νομοσχέδιο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις επίμαχες διατάξεις, που όπως είπαμε καταδιώκουν τον αγρότη-παραγωγό.
Θα πρέπει να υπάρξει διαβούλευση, θα πρέπει να ακουστεί η δική σας η φωνή και η κυβέρνηση ή θα πρέπει να αναστείλει την ψήφισή του ή θα πρέπει να υπεισέλθει σε μια πολύ ουσιαστική διαδικασία διαλόγου για να αλλάξει αυτές τις διατάξεις που ουσιαστικά αλλάζουν την έννοια του θεσμού.
Καταδιώκουν τους επαγγελματίες μικροπωλητές, τους παραγωγούς από το βασικό πεδίο μέσα από το οποίο είχαν την δυνατότητα να έχουν εισόδημα: την λαϊκή αγορά» τόνισε ο κ.Τσίπρας αναφέροντας πως οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου δεν είναι μόνο σε βάρος των παραγωγών, αλλά και κατά των καταναλωτών, τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και στην ποιότητα των προϊόντων.
Ο κ.Τσίπρας είπε πως αυτές τις θέσεις θα τις διατυπώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη Βουλή, στηρίζοντας τις προσπάθειες των παραγωγών και των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, ενός θεσμού που, όπως είπε, λειτουργεί προς όφελος των πολιτών και των παραγωγών από το 1929 και ίσως είναι μακροβιότερος σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης