Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η κυβέρνηση εξετάζει μετακινήσεις για το Πάσχα - Αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι, βλέπουν 4ο κύμα και νέο lockdown

Η κυβέρνηση εξετάζει μετακινήσεις για το Πάσχα - Αρνητικοί οι λοιμωξιολόγοι, βλέπουν 4ο κύμα και νέο lockdown
Ο κίνδυνος για ένα γενικευμένο αντάρτικο πολιτών και επαγγελματιών παραμονεύει…
Σχετικά Άρθρα

Μετά τις ισχυρές αντιδράσεις των εμπόρων της Πάτρας και άλλων περιοχών που παραμένουν «κόκκινες» λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τρόπους προκειμένου να ανοίξει τις μετακινήσεις του κόσμου το Πάσχα. Η κόπωση των πολιτών αλλά πολύ περισσότερο των επαγγελματιών του εμπορίου και της εστίασης είναι δεδομένη. Στο Μέγαρο Μαξίμου φοβούνται ότι εάν δεν αφήσουν να εξελιχθεί ένα «κανονικό» Πάσχα θα ενισχύσουν τις αντιδράσεις τόσο των πολιτών όσο και των επαγγελματιών του λιανεμπορίου και της εστίασης. Ειδικά οι τελευταίοι αναμένεται να ανεβάσουν ρολά μετά το Πάσχα. Ο κίνδυνος για ένα γενικευμένο αντάρτικο πολιτών και επαγγελματιών παραμονεύει…

Ποια σενάρια εξετάζονται για την μετακίνηση των πολιτών

Γι’ αυτό η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή να μελετηθούν όλοι οι τρόποι ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών από νομό σε νομό και εάν είναι αυτοί δυνατοί να εφαρμοστούν. Κάποιοι πρότειναν στην επιτελική ομάδα να ανοίξουν οι μετακινήσεις αλλά μόνο γι’ αυτούς που θα έχουν κάνει το αρνητικό τεστ. Αλλά πως θα ελεγχθούν όλοι αυτοί που θέλουν να ταξιδέψουν; Κάποιοι άλλοι τόνιζαν ότι ίσως να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό που έχει το ίδιο σχετικά επιδημιολογικό φορτίο καθώς. Αλλά έτσι μένουν πολλοί εκτός μετακίνησης. Άλλοι, πάλι, τόνιζαν ότι εφόσον θα παραμείνει κλειστή η εστίαση το Πάσχα, ο κίνδυνος μεταδόσεων θα είναι μικρότερος. Το μεγάλο στοίχημα είναι η όποια μετακίνηση, είτε με αμάξι είτε με πλοίο, να γίνει αφού πρώτα έχει διενεργηθεί self test σε όλους τους ταξιδιώτες.

Τις επόμενες μέρες οι αποφάσεις για το Πάσχα

Όλα θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες και θα συνεκτιμηθούν και τα δεδομένα της ψυχικής κούρασης των πολιτών. Ήδη ανησυχούν την κυβέρνηση τα περιστατικά συνωστισμού και καταπάτησης των περιοριστικών μέτρων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη «κόντεψε» να γίνει Μπέργκαμο πριν λίγους μήνες, ενώ το ιικό φορτίο στην συμπρωτεύουσα αυξάνεται εκ νέου επικίνδυνα. Προς το παρόν, αυτό που φαίνεται είναι η κυβέρνηση να αφήνει σκόπιμα μία χαραμάδα αισιοδοξίας για το θέμα των μετακινήσεων το Πάσχα προκειμένου να ηρεμήσει τις αντιδράσεις που παρατηρούνται από τώρα. Αυτό φάνηκε και από τα λόγια της κυβερνητικής εκπροσώπου κ. Πελώνη στο σημερινό κυβερνητικό briefing όπου άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και τόνισε ότι θα εξεταστεί αργότερα.

Κίνδυνος να παρθούν νέα περιοριστικά μέτρα

Οι προβλέψεις, όμως, των επιδημιολόγων όχι μόνο δεν δείχνουν άνοιγμα των μετακινήσεων το Πάσχα αλλά αρκετές όπως του κ. Σαρηγιάννη προβλέπουν ότι η χώρα μας σε λίγες μέρες θα ακολουθήσει τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που «οχυρώνονται» ξανά κατά του 4ου κύματος της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι ενδεχομένως το άνοιγμα που πραγματοποιήθηκε σήμερα 5/4 να μην κρατήσει και πολύ και μοιραία θα οδηγηθούμε σε αύξηση των κρουσμάτων και εκ νέου περιοριστικά μέτρα και lockdown. Σε αυτή τη περίπτωση, στο λιανεμπόριο εξετάζεται να ισχύσει μόνο η μέθοδος του click away.

Μαξιμιλιανός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης