Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πελώνη: Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις για το άνοιγμα – Λιανεμπόριο, λύκεια οι προτεραιότητες

Πελώνη: Η Επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις για το άνοιγμα – Λιανεμπόριο, λύκεια οι προτεραιότητες
Οι ειδικοί θα αποφασίσουν εάν μπορεί να υπάρξει μια επανεκκίνηση με ασφάλεια είπε η κα.Πελώνη
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας θα αξιολογήσει τις προτάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα δραστηριοτήτων κατά την αυριανή της συνεδρίαση διατύπωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, η οποία υπογράμμισε πως προτεραιότητα είναι το λιανεμπόριο και τα λύκεια.
Σε δηλώσεις της στο Παραπολιτικά Fm, η κα.Πελώνη είπε πως η χώρα θα βγει σύντομα από την περιπέτεια της πανδημίας του κορωνοϊού και υπογράμμισε ότι, ενόψει ανοίγματος οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, τα δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά.
Παράλληλα, ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει παρουσιάσει σειρά προτάσεων στους ειδικούς προκειμένου να αξιολογηθούν στην αυριανή συνεδρίασή τους, προκειμένου να αποφασίσουν αν μπορεί να υπάρξει μια μερική επανεκκίνηση με ασφάλεια.
«Καταρχάς δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις, κάθε μέρα μελετούνται και αξιολογούνται τα δεδομένα.
Αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή.
Καταρχάς να σας πω ως προς την πανδημία ότι κρούσματα υπήρχαν και θα υπάρχουν δεν είναι ο μόνος δείκτης που δείχνει προς τα πού εξελίσσεται, προς τα πού πηγαίνει η πανδημία.
Είναι πολύ σημαντικός δείκτης προφανώς και οι διασωληνωμένοι αλλά και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, το λέω αυτό γιατί τις τελευταίες μέρες φαίνεται ότι ισορροπούν οι εισαγωγές.
Αυτό είναι ένα σημάδι σχετικά ενθαρρυντικό, περιμένουμε να δούμε αν αυτό θα συνεχιστεί» είπε η κα.Πελώνη, η οποία ερωτηθείσα αναφορικά με την απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων, υπογράμμισε ότι αν αυτό αποφασιστεί, θα υπάρξει μικρότερος συνωστισμός στις πλατείες.

Προτεραιότητα λιανεμπόριο και λύκεια

Ερωτηθείσα αν θα ανοίξει το λιανεμπόριο, απάντησε ότι «δεν μπορώ να απαντήσω, είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου».
«Λιανεμπόριο και Λύκεια είναι οι προτεραιότητες όταν το επιτρέψουν τα δεδομένα, είναι στο μενού επιλογών που υπάρχει και με βάση το πρόσθετο εργαλείο των self test που ανακοινώθηκε και νομίζω ότι θα έχουμε εξελίξεις τις επόμενες μέρες.
Εκτιμώ ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε την απόφαση από το ελεγκτικό συνέδριο, ελπίζω μέσα στην επόμενη εβδομάδα να μπορούμε να έχουμε τις πρώτες παραλαβές» είπε η κα.Πελώνη.
Σε ερώτηση για το εάν θα παραταθεί η ώρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η κα. Πελώνη απάντησε ότι «αυτό είναι ένα μέτρο που απέδωσε η απαγόρευση της κυκλοφορίας το βράδυ».
Όπως είπε, την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι πρώτες παραλαβές των self test.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης