Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή Μπουρνούς στην Johansson για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και νέες δομές στα νησιά

ΣΥΡΙΖΑ: Επιστολή Μπουρνούς στην Johansson για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και νέες δομές στα νησιά
Επίσκεψη της Ylva Johansson σε Λέσβο και  Σάμο τη Δευτέρα 29/3 

Επιστολή προς την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ylva Johansson, απέστειλε σήμερα ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς.
Η επιστολή εστάλη με αφορμή την αυριανή επίσκεψη της Ylva Johansson στη Λέσβο και τη Σάμο και έχει ως θέμα το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε., καθώς και τα σχέδια για την κατασκευή νέων δομών -φυλακών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Η επιστολή

Στην επιστολή, ο κ. Μπουρνούς στηλιτεύει τη μέχρι σήμερα στάση της Ε.Ε. έναντι της Ελλάδας για το προσφυγικό ζήτημα, καθώς και το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης, «που αντί να επιλύει προβλήματα, διαιωνίζει το ρόλο των νησιών ως φυλακές της Ευρώπης και δεν εισάγει μια πραγματικά κοινή πολιτική ασύλου, υποχρεωτικών μετεγκαταστάσεων και αναλογικής κατανομής αιτούντων άσυλο μεταξύ των κρατών - μελών της Ε.Ε.
Μια τέτοια πολιτική θα απέτρεπε τη συμφόρηση στα νησιά και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων και των μεταναστών.
Αντιθέτως, το Σύμφωνο προβλέπει "εθελοντική αλληλεγγύη", δικαιώνοντας έτσι την δημαγωγική και ξενοφοβική στάση των κ.κ. Κουρτζ, Όρμπαν και άλλων συντηρητικών κυβερνήσεων, που δεν θέλουν να δυσαρεστήσουν τα αντιδραστικά εκλογικά τους ακροατήρια».
Ο Γιάννης Μπουρνούς στηλιτεύει επίσης τη στάση των "προθύμων" της κυβέρνησης της ΝΔ και διάφορων φιλοκυβερνητικών τοπικών αρχών, που δεν αντί να συνεχίζουν την αποσυμφόρηση, αποδέχονται για τα νησιά το ρόλο του δεσμοφύλακα της Ευρώπης, προκειμένου να συνεχίζουν να διαμοιράζουν στους δικούς τους ανθρώπους τις παχυλές ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.
Κλείνοντας, ο κ. Μπουρνούς καλεί την Ylva Johansson, ως πολιτικό προερχόμενη από τη σκανδιναβική σοσιαλδημοκρατική παράδοση, να συνεισφέρει ώστε να αλλάξει η ζοφερή πραγματικότητα των νησιωτών κι όχι να διαιωνιστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης