Τελευταία Νέα
Πολιτική

«Βράζει» το Μαξίμου με καθηγητές - ντίβες και συνδικαλιστές ιατρούς - φαρμακοποιούς

«Βράζει» το Μαξίμου με καθηγητές - ντίβες και συνδικαλιστές ιατρούς - φαρμακοποιούς
H κυβερνητική η πλειοψηφία βράζει με μεγάλη μερίδα των ιατρών και των φαρμακοποιών για την απουσία αλτρουισμού
Σχετικά Άρθρα

Στο περιθώριο των κινήσεων του Μεγάρου Μαξίμου για την διαχείριση της πανδημίας, η πλειοψηφία των κυβερνώντων βράζει με μεγάλη μερίδα των ιατρών και των φαρμακοποιών για την απουσία αλτρουισμού που τους διακατέχει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της πανδημίας.

Οι ιατροί-καθηγητές της επιτροπής δεν είναι πια στο απυρόβλητο – Έχουν ευθύνες

Συγκεκριμένα, στο Μαξίμου ούτως ή άλλως είχαν αρχίσει τις μουρμούρες για τις περιπτώσεις καθηγητών και γιατρών που έγιναν σε μία νυκτα συμπαρουσιαστές στα κανάλια και καλλιεργούσαν καθημερινά ένα κλίμα «τρομοκρατίας». Από απλοί καθηγητές γνωστοί μόνο στους φοιτητές τους έγιναν τηλεπαρουσιαστές με ατζέντα, πολλοί πήραν και γραμματέα για να τους κλείνει τα τηλεοπτικά ραντεβού τους.
Η λογική τους «κλειστείτε όλοι σπίτι, γιατί θα πεθάνετε» μπορεί να έπιασε στην πρώτη περίοδο της πανδημίας αλλά από το Νοέμβριο και μετά προκάλεσε τεράστια ψυχολογική κόπωση στον κόσμο.
Σύμφωνα με τους κυβερνητικούς, παρόλο που συμβουλεύουν για σκληρό lockdown και αυστηρά περιοριστικά μέτρα, στα ΜΜΕ νίπτουν τας χείρας τους υποστηρίζοντας ότι το lockdown και τα μέτρα είναι πολιτικές αποφάσεις…

Θυμός γιατί το lockdown αποτελεί εισήγηση των ιατρών

Ωστόσο μετά το 5μηνο lockdown, η απογοήτευση του κόσμου έχει διοχετευτεί και σε αυτούς.
Και να φανταστεί κανείς αρχές Νοεμβρίου η αγορά έκλεισε με 700-800 κρούσματα μετά από δική τους εισήγηση.
Αλλά πέρα από τις εμφανείς ευθύνες τους στη διαχείριση του ιού, το Μαξίμου έχει ενοχληθεί και με την συμπεριφορά του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου υπό τον κ. Εξαδάκτυλο καθώς το Μαξίμου μαζί με το Υπουργείο Υγείας είχε από νωρίς κρούσει τον καμπανάκι ότι θα χρειαστεί να γίνει επίταξη ιατρών.

Κομματικές σκοπιμότητες από τον ΠΙΣ – Σώζει την παρτίδα ο Πατούλης

Στην ουσία το Μαξίμου, βλέπει κομματικές σκοπιμότητες πίσω από την άρνηση του ΠΙΣ να συμπράξει με το Υπουργείο Υγείας αλλά δεν τις αποδίδει αποκλειστικά στον κ. Εξαδάκτυλο που προέρχεται πολιτικά από την παράταξη (ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ) που στηρίζεται από την Νέα Δημοκρατία.
Παρ’ όλα αυτά, η επίταξη που προέβη η κυβέρνηση είναι μία κίνηση που επικοινωνιακά δεν συμφέρει κανέναν.
Χρήσιμο στήριγμα για την κυβέρνηση αποτελούν οι παρεμβάσεις του Γιώργου Πατούλη, παρόλο που οι σχέσεις του Μαξίμου με την Περιφέρεια είχαν ενταθεί την περίοδο της κακοκαιρίας, εν τούτοις ο επικοινωνιακός Περιφερειάρχης κατάλαβε ότι είναι προς το συμφέρον του κλάδου η προσφορά των ιατρών σε αυτή τη πρωτοφανή πίεση του ΕΣΥ.
Εκτός αυτού, το 30% των ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία –ακόμα και σε νοσοκομεία με καρκινοπαθείς, που μπορούν εύκολα να πεθάνουν αν νοσήσουν– καθώς και ένα 50% του νοσηλευτικού προσωπικού δεν έχουν εμβολιαστεί.


Κατακραυγή για Λουράντο – Δεν θα τον ακολουθήσει ο κλάδος

Επίσης, στο Μαξίμου βράζουν και με τον κ. Λουράντο που προσπαθεί να συνασπίσει ολόκληρο το φαρμακευτικό κλάδο ενάντια στην κυβέρνηση καθώς το είχε ξαναπράξει και το 2014, όταν είχε μετατρέψει τα φαρμακεία σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μία απόφαση που, αργότερα, τον «πέταξε» από τον πανελλήνιο φαρμακευτικό σύλλογο αλλά τον κράτησε στο ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Παρόλο που η κοινή γνώμη είναι υπέρ της δωρεάν διάθεσης των τεστ, η άποψη που κυριαρχεί για τους φαρμακοποιούς είναι ότι δεν υπήρξε πληττόμενος κλάδος.
Τουναντίον ενισχύθηκε ο τζίρος τους και από τη χρήση φαρμάκων αλλά και από τη πώληση μασκών με ακριβές τιμές.
Επικοινωνιακά το Μαξίμου δεν φοβάται από την επίθεση Λουράντου διότι η πλευρά του δεύτερου, πλέον, έχει απέναντί της την κοινωνία που θέλει δωρεάν τεστ.
Άλλωστε, ανάμεσα στους συνδικαλιστικούς κύκλους θεωρούνται «γραφικές» οι παρεμβάσεις του.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης