Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λιβάνιος: Το 2022 θα είναι έτος ορόσημο για την Ελλάδα - Τα τρία κύματα ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ

Λιβάνιος: Το 2022 θα είναι έτος ορόσημο για την Ελλάδα - Τα τρία κύματα ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ
«Τα τρία κύματα της πανδημίας κατέδειξαν τα τρία κύματα ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει ο Θ. Λιβάνιος

«Η αντίστροφη μέτρηση ενεργοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης έχει ξεκινήσει για όλη την Ευρώπη. Το χτίσιμο της ανοσίας στην κοινωνία θα συνδυαστεί με σημαντικές ενέσεις στήριξης των οικονομιών. Η Ελλάδα, με τους χειρισμούς του πρωθυπουργού, είναι από τις κερδισμένες χώρες, καθώς μαζί με το νέο ΕΣΠΑ, συνολικά, περισσότερα από 75 δις ευρώ πρέπει να αξιοποιηθούν κατά τρόπο που το 2022 θα είναι έτος ορόσημο για τη χώρα μας», δηλώνει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος.
«Η Ελλάδα, από παράδειγμα προς αποφυγή, παίρνει από παντού ψήφο εμπιστοσύνης», τονίζει ο κ. Λιβάνιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real news». Όπως εξηγεί, «μέσα σε μία εβδομάδα, και η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε την πρόταση Μητσοτάκη για πράσινο διαβατήριο διευκόλυνσης των τουριστών εν όψει καλοκαιριού, και η ελληνική οικονομία επιβεβαίωσε την αξιοπιστία της στο εξωτερικό, με το 30ετές ελληνικό ομόλογο, για το οποίο οι προσφορές ήταν 10πλάσιες από το ζητούμενο ποσό».

Επανεκκίνηση της οικονομίας και επιστροφή στην κανονικότητα

«Ένα χρόνο τώρα, η κυβέρνηση καλείται να τηρήσει αυτή την δύσκολη ισορροπία. Για να είμαστε δίκαιοι, όλες οι κυβερνήσεις αυτή τη δύσκολη εξίσωση προσπαθούν να επιλύσουν», σημειώνει ο κ. Λιβάνιος, ερωτηθείς για την επανεκκίνηση της οικονομίας και το πλάνο επιστροφής στην κανονικότητα.
Προσθέτει πως «η επιτυχής ολοκλήρωση του εμβολιασμού στις μεγάλες ηλικίες, σε συνδυασμό με την λόγω εποχής βελτίωση του καιρού, δημιουργούν μία μίνιμουμ προϋπόθεση ώστε βήμα - βήμα να επανακάμψει η κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα. Πολύ προσεκτικά όμως, ώστε ό,τι ανοίγει να μείνει ανοιχτό. Τούτο αποτελεί και μία έμμεση απάντηση σε όσους τόσο ανεύθυνα λένε ότι τα μέτρα απέτυχαν, λες και δεν μπορούν να φανταστούν ποιες θα ήταν οι συνέπειες αν δεν είχαν ληφθεί αυτά τα αυξημένα μέτρα εγκαίρως».

Για επίταξη νοσοκομείων

Για το αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση σε επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων, όπως ζητάει η αντιπολίτευση ο κ. Λιβάνιος υπογραμμίζει ότι «το υπουργείο Υγείας έχει λάβει όλα τα μέτρα ώστε να το σύστημα υγείας να αντέξει τη μεγάλη πίεση. Συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα της υγείας, νοσοκομεία αποκλειστικά για covid 19, αξιοποίηση ιδιωτών γιατρών».
Σημειώνει ωστόσο ότι «και εδώ όμως αναδείχθηκε το σοβαρό έλλειμμα ευθύνης και αξιοπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο κ. Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη κατηγόρησε την κυβέρνηση για τη δημιουργία εικονικής πραγματικότητας στον χώρο της υγείας. Δεν είχαμε την ψευδαίσθηση ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα χειροκροτήσει το γεγονός ότι οι κλίνες ΜΕΘ από 575 αυξήθηκαν σε πάνω από 1.300. Ας αναγνωρίσει τουλάχιστον ότι αυτό είναι ένα αναπάντεχο κληροδότημα της πανδημίας στον ελληνικό λαό, γιατί το εθνικό σύστημα υγείας θα βγει ασύγκριτα πιο ισχυρό μετά από αυτή την περιπέτεια. Και αυτό είναι κάτι που θα μείνει για πάντα».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

«Στη μετά την πανδημία εποχή, που δεν είναι μακριά, θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε τον πραγματικό απολογισμό για τη στάση του καθενός μας, στην έως σήμερα πιο κρίσιμη στιγμή του αιώνα», υπογραμμίζει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Θοδωρής Λιβάνιος, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «τα τρία κύματα της πανδημίας κατέδειξαν τα τρία κύματα ανευθυνότητας του ΣΥΡΙΖΑ».
Όπως αναφέρει, «στο πρώτο κύμα επιχείρησε να αμφισβητήσει την παγκόσμια επιτυχία για τη χώρα, στο δεύτερο ευχόταν να αποτύχει η κυβέρνηση -λες και αυτό δεν θα είναι ολέθριες επιπτώσεις για την κοινωνία- και στο τρίτο κύμα θεώρησε ότι είναι κατάλληλος καιρός για επαναστατική γυμναστική».
«Αν και ο κ. Τσίπρας θέλει να εμφανίζεται, όπως τον ακούσαμε, ανήσυχος για την αντιπολιτική ριζοσπαστικοποίηση κομματιού της νεολαίας, εντούτοις ο ΣΥΡΙΖΑ υποκρυπτόμενος πίσω από διάφορες «συλλογικότητες» φαίνεται ότι νοσταλγεί νέες πλατείες, νέων αγανακτισμένων. Καρικατούρα του «μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση» που έλεγε ο Μάο Τσε Τουνγκ. Αλλά τέτοιες επαναλαμβανόμενες φάρσες οι πολίτες τις έχουν πληρώσει και συνεχίζουν να τις πληρώνουν πολύ ακριβά», αναφέρει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης